Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Güvenli Eğitim Projesi" 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 2. döneminde de devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü'nce Samsun'daki lise ve ilköğretim okullarında 28 Eylül 2015 tarihinde başlayarak öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri ve şiddet olaylarına karşı korunmaları amacıyla "Güvenli Eğitim Projesi" uygulaması devam ediyor.

KORKU VE ENDİŞEDEN UZAK
2015-2016 eğitim-öğretim yılının 2. dönem toplantısı ise Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Yavuz, Çocuk Şube Müdürü Dr. Şener Özdemir Güvenli Eğitim Projesi ile igili bilgilendirme yaptı.

Ankara'daki patlamadan dolayı şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar dileyen İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığımız arasında imzalanan okullarda güveni ortamın sağlanmasına yönelik, koruyucu ve önleyici hizmetlerin artırılmasına yönelik ilişkin işbirliği protokolü 2007 yılında imzalanarak çocuklarımızın her türlü korku ve endişeden uzak eğitim-öğretimlerini sürdürebilmeleri amaçlanmıştır. Çocuklarımızın gelişimlerini sağlıklı yaşam şartları içinde tamamlamaları, ülkemize yaralı bireyler olarak yetişmeleri, sosyal devlet anlayışımızın vazgeçilmez gereklerindendir. Öğrencilerimizin huzurlu bir şekilde okula gidiş-gelişlerinin sağlanması, okulla ilgisi olmayan şahıslar tarafından rahatsız edilmelerini önlemek ve okul önlerinde karşılaşabilecekleri sorunları gidermek amacıyla okul giriş çıkışlarında ekiplerimiz görevlendirilmiştir" diye konuştu.

YETERLİ DEĞİL
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yetik ise, şunları söyledi: "Sokaktaki veya okulların dışındaki olaylarda bizi ilgilendiriyor. Gerçekten şimdi okullarımıza hakim olduk. Samsun'da her okula ortalama 400 civarında düşüyor. Samsun'da 16 bin civarı öğretmenimiz var. Devlet yapacağı her şeyi yapmış arkadaşlar. Herkes bizim eğitim sistemimizin içinden geçiyor. Emniyet Müdürlüğümüzün de büyük katkısı oluyor. Emniyetimizin her okula bir polis görevlendirmesi olayları engelledi. Ama bu yeterli mi değil. Geçen gün 700 mevcutlu bir okula gittim. Oradaki arkadaşlar okuldaki öğrencilerin yaklaşık 300 tanesinin anne babası ya ayrı yaşıyor ya da boşanmış dediler. Biz o aileleri de ziyaret ediyoruz. Okulun dışına çıkmamız gerekiyor."

Toplantıya, emniyet müdür yardımcıları, merkez ilçe emniyet müdürleri, sorumlu şube müdürleri, emniyet amirleri, polis merkezi amirleri, merkez ilçe ekip amirleri, okul irtibat görevlileri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

Bayram OK