AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Necati Alkan, ekibi ile birlikte Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara'yı, Borkonut Niş İş Merkezi'ndeki çalışma ofisinde ziyaret etti. Alkan, aday adaylığı süreci ve Samsun ile ilgili planlarını da anlattı.

SAMSUN İLİM YUVASI OLMALI

Meslek hayatının dolu dolu geçtiğini söyleyen Alkan, "İnşaat mühendisiyim. Uzun yıllar bürokrat görevi sürdürdüm. Senelerce projeler çalıştım. Belediyecilik nedir, halka hizmet nedir çok iyi biliyorum. Bulunduğum mercilerde, İller Bankası'nda, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü olarak görev yaptığım şehirlerde binlerce projeye imza attım. Dolu dolu meslek hayatımda edindiğim bilgileri Samsun'a kullanmak istedim. Her dönemde eksikliğini hissettiğimiz konuların tamamlanması gerek. Samsun'un imar ve şehircilik konularının kökünden çözülmesi lazım. Ben Samsun'u ilim yuvası haline getirmek, üniversiteleri daha da çoğaltmak, Odessa ile kardeş şehir yapmak istiyorum. Orada 26 üniversite var, burada da olması lazım. Samsunlu olan gençlere vakıf üniversiteleri burslu olacak. Eğitim, hayvancılık, tarımda da hızla ilerlemeliyiz, Samsun'u 30 yıl ileriye götürürüz. Şu an tek amacım hizmet etmek. Bu işin içinden geldiğim için bu kadar rahat konuşabiliyorum" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ NİYE İŞSİZ?

Samsun'un örnek bir il olması gerektiğini vurgulayan Alkan, "Şehrin tümünün elden geçirilmesi lazım. Bu mezbeleliğin ortadan kalkması lazım. Örneğin; Saathane Meydanı, kaç senedir öyle duruyor. Milletin aklıyla mı dalga geçiliyor? Her dönemde bakıyoruz, millet işsiz aşsız. Samsun neden göç versin? Samsun, Orta Karadeniz'in incisi, serbest bölgesi var, teşvikten yararlanıyor bunlar var ama hiçbir şey yok ortada. Niye vatandaş işsiz? Samsun sevdalısı olmadan, bunlar yapılmaz. Samsun'u insanların mutlu olduğu, yaşamaktan keyif alınan bir şehre çevirmeliyiz. Belediyenin öncülüğünde çalışılması lazım. Belediye başkanı şefkatli olması, herkese eşit davranması ve insanların geleceği için önemli yatırımlar yapması gerekiyor. Oy verilirse, güç verilirse bunları yaparım. Mesleğimin zirvesindeyim, şehrimize faydalı olmak istiyorum" sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU