AK Parti Havza Gençlik Kolları tarafından Kevser Cami önünde Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlara yatsı namazı çıkışı kandil simidi dağıtıldı. Kandil simidi dağıtımına katılan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, kandillerin, sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularını güçlendirdiği yegane zaman dilimleri olduğunu ifade etti.

ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Başkan İkiz, 'İki cihan peygamberi Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerini kutlarken O'nun yaşantısının ve ahlakının örnek alınması ve ülkemizin birlik ve beraberliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde mübarek gecelerin bir fırsat olarak görülmesi gerekiyor. O'nun insanlığın huzuru ve mutluluğu için yaptığı çağrının hayatımıza rehberlik etmesini sağlamalı, güzel ahlakı ve yol gösterici nasihatleriyle yaşantımıza yön vermeliyiz' şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir ise tüm İslam aleminin kandilini kutlayarak, birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni etti. Gençlik Kolları Başkanı Sedat Ayan ise bu tür organizasyonları sürekli yapmanın çabasında olduklarını belirterek, herkesin Mevlit Kandilini kutladı.