Dilli Maya, Samsun Gıda 2018 3. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı'nda 1. salonda yerini aldı. Dilli Maya Süt Ürünleri Ambalaj Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sahibi Hüseyin Dilli, 'Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan süt fabrikalarına peynir, yoğurt, ayran mayası ve koruyucu mamullerde bölge bayiliklerimiz aracılığı ile dağıtım yapmaktayız' dedi.

BABA MESLEĞİMİZ

Şirketi sahibi Hüseyin Dilli, 'Şirketimizi 1988 yılında rahmetli babam kurdu. Baba mesleğini devam ettiriyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bayiliklerimiz var ve yüzde 90'ı süt sektörüne yönelik çalışıyoruz. Peynir mayası, kültür mayası, süt fabrikalarına yardımcı malzemeler, süt analiz cihazları, hijyen malzemeleri, eritme tuzları, laboratuvar malzemeleri ve toptan süt alımı satımı gerçekleştiriyoruz. Şirketimiz, Sinop'tan Artvin'e, Rize'den Erzurum'a kadar geniş bölgede başta süt fabrikaları ve gıda firmaları olmak üzere birçok sektörde tedarikçi durumundadır. Yoğunluğumuz ise süt fabrikalarına hammadde tedarik etmektir' diye konuştu.

GIDA FUARI BÖLGEMİZ
İÇİN TANITIM FIRSATI

Geçen yılki fuardan memnun olduklarını dile getiren Hüseyin Dilli, 'Bu sene de bunun beklentisindeyiz. Gıda fuarı bölgemiz için iyi bir tanıtım fırsatı. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Yaklaşık 200 çeşit ürün ile fabrikaların, A'dan Z'ye kadar tüm alanlarda hizmetindeyiz. Dilli Maya bilinen adıyla tedarikçidir ama ithalatçı değildir. İstanbul'da ithalatçı firmaların Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi ana bayisidir. Bölgemizde faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri fabrikaları Dilli Maya sayesinde İstanbul'a hatta yurtdışına gitmeden ihtiyaçlarını aracılığımız ile temin etmektedir' ifadelerinde bulundu.