Samsun Adliyesi Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu'nda, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında program düzenlendi.

Programda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, adliyenin böyle bir günü hatırlaması ve gündemine almasının güne ayrı bir anlam kattığını belirterek, "Bu tür okullar özel çocuklara gerçekleştirdikleri etkinliklerle farklı bir beceri kazandırıyor. Çocukların bugün bize hazırladıkları özel gösterileriyle de ne kadar değerli olduklarını, yaptıklarının ne kadar anlamlı olduğunu bizim huzurumuzda sergileyecekleri sanatsal etkinliklerle gösterecekler. Bu çocuklar bizlere, ailelerine, toplumumuza Allah'ın bir lütfu, hediyesidir. Hatta hepimizin, toplumumuzun sadakasıdır" dedi.

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ise 17 ilçe arasında en fazla özel eğitim kuruma sahip ilçe olduğunu belirterek, "İlçemizde 6 adet özel eğitim okulumuz mevcuttur. Bu okullarımza 420 özel eğitim öğrencisi eğitim görmektedir. Samsun'da ilk defa özel eğitim anaokulumuz da hizmete açılacaktır. Biz eğitimin her engeli aşacağına inanıyoruz. Özel eğitime muhtaç öğrencilerimize eğitimden başka mekanızma yoktur. Zorunlu eğitim çağını tamamlamış 23 yaş üstü engelliler için de özel eğitim kursunu başlattık. İlçe olarak engelli öğrencilere ve velilere yönelik çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmalarında ardından down sendromlu çocuklar, semazen, aşuk ile maşuk ve efe oyunu gösterisini sundu. Müzik korusunun seslendirdiği müzik dinletisi ve pasta kesiminin ardından program resim sergisinin ardından sona erdi.

Bayram OK