Samsun'da gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) 23. kuruluş yıldönümü kutlandı. KESK Samsun Şubesi'nin düzenlediği etkinliğe KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan katıldı.

SALDIRI ALTINDAYIZ

Gazi Sahnesi'nde yapılan törende konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, "Biz demokrasi, özgürlük, laiklik, barış yürüyüşümüze devam ediyoruz. Yoksulluğa, işsizliğe karşı mücadele devam ediyor. KESK, bu ülkede 'Hak verilmez, alınır' şiarıyla hareket edenlerin fiili ve meşru adıdır. Faşizme karşı demokrasi, savaşa karşı barış, dinci gericiliğe karşı laiklik mücadelesi veren ulu bir çınarız. Sendikal hak ve özgürlük mücadelesi demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır. OHAL koşullarında resmi kuruluşunu yapan KESK, bugün daha kötü şartlarda yine saldırı altında" ifadelerini kullandı.

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Emek mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Gezen, "Bu karanlık emeğin, barışın dünyasını yakınlaştıracak mücadeleyi yükseltmeden krizden medet umarak gitmeyecek. Açıkçası krizi de kendimiz lehine fırsata çevirererek iktidarın gitmesini hızlandıracak adımları atmalıyız. Samsun'da yaptığımız mitingten sonra 15 Aralık'ta Adana'da, 16 Aralık'ta Diyarbakır'da, 22 Aralık'ta İstanbul'da meydanlarda olacağız" şeklinde konuştu. Etkinlik sinevizyon gösterisi ve şiir dinletisi ile devam etti.

Şükrü Berk ASKAR