Samsun'daki devlet hastanelerinin kantinlerinde, yarım (0,5) litrelik suyun fahiş fiyattan satılması vatandaşların tepkisini çekiyor. Gazi Devlet Hastanesi kantininde yarım (0,5) litrelik yerli marka su 1.5 liradan satılırken, aynı marka su, marketlerde 50 kuruş, bakkal raflarında ise 75 kuruşa yer alıyor.

SU, TEMEL İHTİYAÇ

Duruma tepki gösteren Murat Akçay, suyun temel bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Samsun Gazi Devlet Hastanesi kantininden yarım litrelik Samsun markası suyu 1.5 liraya aldım. Su en temel ihtiyaçlarımızdan biri. Burada kar amacı güdülüyor. Bunu doğru bulmuyorum, başka içeceklerin pahalı olmasını belki anlayabiliriz ancak su için çok yanlış. Bu durumu sosyal medya üzerinden de dile getirdim" ifadelerini kullandı.

KORKUNÇ BİR RAKAM

Pazar Mahallesi'nde bakkal dükkanı işleten Halit Tekyıldız, küçük suların geliş fiyatının 40 kuruş olduğunu belirterek, "Ben bir esnaf olarak yarım litrelik suyu 75 kuruşa, 1.5 litrelik suyu ise 1 lira 25 kuruşa satıyorum. Küçük suyu yaklaşık 40 kuruşa, büyük suyu ise 1 liraya alıyoruz. Hastanelerin afaki fiyatlara su sattığını duyuyoruz. Bu çok yanlış. 1.5 lira korkunç yüksek bir rakam. Yarım litre suyun satışından neredeyse yüzde 500'e yakın kar ediyorlar" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR, Barış BUDANOĞLU / ÖZEL HABER