Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi'nde işçi olarak çalışan Hasan Savuk, ev hanımı olan eşi Ayşun Savuk 6 yıl önce koruyucu aile olmak için karar verdi. Ancak çocuklarının yaşlarının küçük olması nedeniyle bu kararlarını bir süre ertelediler. 2 oğlu bulunan Hasan ve Ayşun çifti, çocuklarının üniversiteye başlamasıyla birlikte erteledikleri bu hayellerini gerçekleştirmeye karar verdiler. Hasan ve Ayşun Savuk çifti, yaklaşık 8 ay önce koruyucu aile olmaya karar vererek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürlüğü'ne başvuru yaptılar. Başvuruları olumlu bulunan Savuk ailesi ile 4 yaşındaki Celine ile tanıştırıldı.

ÇEVREMİZDEKİLERE ÖRNEK OLDUK

Savuk ailesi ile yaşamaya başlayan Celine, artık onlardan birisi oldu. Ailenin büyük çocukları da Celine öz kardeşleri gibi sevgi göstererek adeta ona öz abi oldular. Hasan Savuk, "Eşim ile birlikte 6 yıl önce koruyucu aile olmak için karar vermiştik. Ancak bu isteğimiz bugüne nasip oldu. Celine ile çok mutluyuz, o bizim evimizin küçük kızı oldu. Kendi çocuğumuz gibi onu sahiplendik. Onun mutluluğu bizim mutluluğumuz oluyor. Bu konuda çevremizide ilk sıralarda bize karşı çıkanlar oldu. Ancak sonradan çevremizdeki 3 aile daha koruyucu aile olmaya karar verdi. Bu mutluluk hiçbir şeye değişilmez, Celine ile birlikte ailecek çok mutluyuz" dedi.

MUTLULUĞUMA KELİMELER YETMEZ

Ayşun Savuk ise, Celine'yi öz çocuklarından ayırt etmediğini söyleyerek, "Celine, evimizin neşesi oldu. Aile olarak onunla daha da mutluyuz. Durum olan herkesin koruyucu aile olması gerekiyor. İki oğlum vardı, şimdi de dünyalar tatlısı bir kızım oldu. O bana 'anne' diyor ben ona kızım diyorum. Mutluluğuma kelimeler yetmez. Herkes koruyucu aile olsun, orada hiç çocuk kalmasın. Bir şekilde bakılıyorlar ama onların en büyük ihtiyacı bakım değil, sevgi." diye konuştu.

152 KORUYUCU ALEMİZ VAR

Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün, "Koruyucu aile en ideal çocuk bakım yöntemidir. Koruyucu aile hizmetini kurum olarak çok önemsemekteyiz. Çocuklarımız koruyucu aile yöntemiyle, 18 yaşına kadar aile ortamında yaşayabilmekte ve böylelikle kurum bakımındaki örselenme veya olumsuz gelişmelerden kurtulmaktadır. Bir çocuğun koruyucu ailesi olmak, çocuğun olduğu kadar ailenin de hayatını değiştirmektedir. Ailelerin vereceği bu önemli karar bir çocuğun daha geleceğe umutla bakmasını sağlayacaktır. Koruyucu aileleri diğerlerinden farklı kılacak olan şey, bir çocuğa yardım etmek konusundaki duyarlılığı ve onun geleceğini şekillendirmek adına vereceği katkıdır. Celine'de Savuk ailemizle oldukça mutlu bir hayat geçiriyor. Şuanda 152 ailemizde 169 çocuğumuz koruyucu aile gözetiminde bulunuyor. Halen 15 ailemiz ise sıra beklemektedir. Bu sayının her geçen gün artması bizleri de mutlu ediyor" şeklinde konuştu



Bayram OK / ÖZEL HABER