Samsun'un Atakum ilçesi Yenimahalle'de meydana gelen korkunç olayda, iddiaya göre, 17 katlı bir binanın dış cephe ısı yalıtım çalışmasını yapan işçiler Yakup Göller ve Şenel Yıldırım, 15. katta çalıştıkları sırada üzerinde bulundukları iskelenin halatının kopması sonucu düştü. Olayda ağır yaralanan işçilere ilk müdahaleyi çevrede bulunanlar yaptı. İşçiler, olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

PARAŞÜT EMNİYET KEMERİ BULUNDU

Ancak, Yakup Göller yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaldırıldığı hastanede tedavisi süren yaralı diğer işçi Şenel Yıldırım'ın da hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, kaza yerinde inceleme yaptı. Ekipler yaptıkları incelemede, işçilerin takması gereken zorunlu olan paraşüt emniyet kemerini olay yerinin yakınında buldu.

YAŞAM HATTI OLMALI

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Osman Onar, kaza anındaki fotoğrafları inceleyerek analiz yaptı. "Göründüğü kadarıyla işçilerde, paraşüt emniyet kemeri bulunmuyor. Bazen işçiler, rahat hareket edemedikleri için bu kemerleri çıkartıyorlar. Ancak bu kemerin takılması iş güvenliğinde zorunludur. Tek adım ile çıkılamayacak her yükseklik, yüksekte çalışmaya girer, bunun için paraşüt emniyet kemeri takılmak zorunludur. Kazada, işçilerde görünen bel tipi emniyet kemeri kullanım dışıdır. Ayrıca, iskelede çalışan her işçi için ayrı ayrı yaşam hattı olması gerekiyor" dedi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bayram OK

Samsun'da inşaatta facia! 1 ölü, 1 yaralı