Adalet Bakanlığı tarafından ceza adalet sisteminde alternatif çözümlerden biri olan ve fail ile mağdur arasındaki anlaşmazlıkların tarafsız uzlaştırmacı marifetiyle çözümünü sağlayan uzlaştırma kapsamında Samsun'da ilginç bir olay yaşandı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Samsun'un Atakum İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı yan yolda bisiklet ile giden İsmail Ç.'yi darp ettikleri iddiasıyla 'basit yaralama, tehdit ve hakaret' suçundan Vedat Karakaya ve Samet Gürel haklarında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma dosyası Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna yönlendirilmesinin ardından uzlaştırmacı Arslan Üner tarafından bir araya getirilen taraflar, Vedat Karakaya ve Samet Gürel'nin Türk Kızılayına kök hücre ve kan bağışında bulunması koşuluyla uzlaştı.

Uluşlaştırmacı Arslan Üner, Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Uzlaştırma Kurumunun faaliyetleri kapsamında tarafların kök hücre bağışı şartıyla uzlaştığını belirterek, "Kurumumuz sosyal faydayı ön plana çıkaran, sosyal yaralara pansuman olacak işleri hayata geçirmektedir" dedi.

Vedat Karakaya ise, "Her insanın başına gelebileceği gibi bizde bir hatada yaptık. Uzlaştırma memurlarımıza bizde katkıda bulunmak istedik. Herkesi kök hücre ve kan bağışı yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Vedat Karakaya ve Samet Gürel, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Türk Kızılayı Samsun Şubesi'ne ait kan bağışı otobüsünde kök hücre ve kan bağışında bulunduktan sonra, vatandaşlara broşür dağıttı.

Bayram OK