-------------------------------------------OCAK--------------------------------------

4 OCAK: Vali Kaymak isyan etti, BEDAVA PARA VAR PROJE YOK.... Samsun Valisi Osman Kaymak, "Bedava para veriyoruz ama insanlarımız buna uygun proje hazırlayıp hiberlerden yararlanmıyor" dedi.

8 OCAK: AKCAGÖZ YENİDEN BAŞKAN... CHP Samsun İl Başkanlığı'nın 36. Olağan Kongresi düzenlendi. Üç ismin yarıştığı heyecanlı kongrede mevcut başkan Tufan Akcagöz 274 delegenin oyunu alarak, yeniden başkan seçildi.

11 OCAK: EN BÜYÜK SİLAH GIDA OLACAK... OMÜ'de akademisyenlere seslenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, 25 yıl sonra gıdanın silahtan çok daha önemli olacağını söyledi.

12 OCAK: REZALETE SORUŞTURMA... Samsun'da özel bir hastanede çalışan stajyer hemşirenin yeni doğmuş bebeğe yaptıkları adeta şoke etti. Hemşirenin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşması üzerine, Sağlık İl Müdürlüğü inceleme başlattı.

20 OCAK: AK PARTİ'DE KARADUMAN DÖNEMİ... AK Parti Samsun İl Teşkilatı'nda uzun süren temayüllerin ardından Muharrem Göksel'in yerine, Hakan Karaduman Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından il başkanlığı görevine atandı. Karaduman, AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'tan görevlendirme belgesini aldı.

26 OCAK: BORSAN'A İHRACAT ÖDÜLÜ... Samsun'da 2017 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren aralarında Borsan Kablo'nun da olduğu 5 şirket ödüllerini aldı. Törende konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "İnsanımız daha çok üretsin, ihracat yapsın, sanayileşsin diye büyük bir seferberlik içerisindeyiz" dedi.

28 OCAK: SAMSUN SANAYİ VE TURİZM ŞEHRİ OLACAK... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Samsun'u sanayi ve turizm şehri yapmak, Samsunlu gençlere aş ve iş vermek boynumuzun borcu" dedi.

*AYIN HABERİ: REZALETE SORUŞTURMA... Samsun'da özel bir hastanede çalışan stajyer hemşirenin yeni doğmuş bebeğe yaptıkları adeta şoke etti. Hemşirenin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşması üzerine, Sağlık İl Müdürlüğü inceleme başlattı.

---------------------------------------------ŞUBAT--------------------------------

8 ŞUBAT: MİLLETİN ÇARE KAPISI DEVLET... Samsun Valisi Osman Kaymak, vatandaşların kamuyla ilgili talep, şikayet, ihbar, görüş ve önerileri için CİMER'e 3 bin 980, BİMER'e 23 bin 787, kaymakamlıklar ve belediyelere ise 16 bin 654 başvuru yapıldığını açıkladı.

10 ŞUBAT: SAMSUN'DA ULAŞIMA ZAM... 2018'in ilk UKOME toplantısı yapıldı. Dolmuş ve minibülerde tam bir kişi 3 TL oldu. Tramvay, ring ve ekspres ücretlerine ise herhangi bir zam yapılmadı.

11 ŞUBAT: SAMSUN SİYATTE NİRENGİ NOKTASI... Samsun'da bazı ziyaretlerde bulunan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun'un siyasi hareketler içerisinde nirengi noktası olduğunu belirterek, "Her bir siyasi hareket Türkiye'de iddia sahibi olacaksa önce Samsun'da iddialı olacaktır" dedi.

13 ŞUBAT: HALUK KOÇ 'A TAKIMDA'... CHP 36. Olağan Kurultayı'nın ardından yapılan Parti Meclisi seçimlerinde en çok oy alan önceki dönemler Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

17 ŞUBAT: CİNSEL İSTİSMARDA ÜRKÜTÜCÜ TABLO... Çocuk İstismarının Nedenleri ve Koruyucu Önlemler Çalıştayı'nda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Cinsel istismara uğrayanların sadece yüzde 15'i ilgili birimlere bildiriyor. Ulaşılan bu olgular buzdağının görünen kısmı ile sınırlı" dedi.

23 ŞUBAT: ÇARŞAMBA ŞEKER TBMM'DE... CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM komisyonunda Çarşamba Şeker Fabrikası'nın çalıştırılmamas sonucunda milli servetin çürüdüğünü belirterek, Diğer fabrikalardan daha modern olan Çarşamba Şeker'in çalıştırılmamasını anlamak mümkün değil" dedi.

24 ŞUBAT: KREŞTE ŞİDDET KAMERADA... Samsun'da özel bir kreşte çocuklara şiddet uygulandığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma üzerine polisin ulaştığı görüntüler kan dondurdu. Olay sonrasında 2 öğretmen tutuklandı.

AYIN HABERİ: 11 ŞUBAT: SAMSUN SİYATTE NİRENGİ NOKTASI... Samsun'da bazı ziyaretlerde bulunan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun'un siyasi hareketler içerisinde nirengi noktası olduğunu belirterek, "Her bir siyasi hareket Türkiye'de iddia sahibi olacaksa önce Samsun'da iddialı olacaktır" dedi.

-------------------------------MART--------------------------

6 MART: O DEAŞ'LILARA BASKIN... Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne eylem hazırlığında oldukları belirlenen DEAŞ üyesi 4 şüpheli MİT ve polisin ortak operasyonuyla Samsun'da yakalandı.

9 MART: KADINLAR GÜNÜ'NDE KADINA SALDIRI... Samsun'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde silahlı saldırıya uğrayan genç kadın, hastanelik oldu.

11 MART: ATANMIŞTI SEÇİLMİŞ OLDU... İYİ Parti Samsun 1. Olağan Kongresi gerçekleşti. İYİ Parti Meral Akşener tarafından İYİ Parti İl Başkanlığı'na atanan Ömer Süslü 273 oyla seçilmiş başkan oldu. Süslü, "Bu yürüyüşü durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bizim derdimiz de sevdamız da Samsun. Gözümüzün nuru, güzeller güzeli şehrimiz iyi yönetilmiyor" dedi.

16 MART: YÖK'TEN SICAK BAKIŞ... YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Samsun'a kazandırılacak ikini devlet üniversitesine sıcak baktığı mesajını verdi.

17 MART: YASAK AŞK DEHŞETİ... Samsun'da yasak aşk yaşadıkları iddia edilen 2 genç, kavuşamayacaklarını anlayınca el ele Kızılırmak'a atlayarak intihar etti.

25 MART: YORGUNLUK YOK, DİRİLİŞ VAR... Partisinin il kongresine katılmak üzere Samsun'a gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık metal yorgunluğu bitti. Afrin ile beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı" dedi.

*AYIN HABERİ: 25 MART: YORGUNLUK YOK, DİRİLİŞ VAR... Partisinin il kongresine katılmak üzere Samsun'a gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık metal yorgunluğu bitti. Afrin ile beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı" dedi.

------------------NİSAN---------------

1 Nisan: CAKA SATMAK YOK… Samsun Valisi Osman Kaymak, 'İlin valisi olarak kimseye caka satmıyorum, bu makamlar hizmet yeri. Benim satmadığım cakayı, benim emrimdeki memur satamaz' dedi.

6 Nisan: HAYATA DÖNÜŞ… Samsun'da 6 defa kalbi duran Veysel Ulusoy, 112 Acil Servis ekibi ve doktorların başarılı mücadeleleri ile 62 saat sonra hayata döndü.

12 Nisan: KAHRAMAN ŞOFÖR… Samsun'da özel halk otobüsünde fenalaşan ve şoför tarafından hastaneye yetiştirilen yolcu, apandisitinin patladığı belirlenince ameliyata alındı.

19 Nisan: SEÇİMLER 66 GÜN SONRA… AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, SP ve DP Samsun il başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 Haziran 2018 olarak ilan edilen erken seçim kararını değerlendirip, 'Seçim için hazırız' mesajını verdi.

AYIN HABERİ 27 Nisan: VE YILMAZ İSTİFA ETTİ… Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekili aday adayı olmak üzere 19 yıllık görevinden istifa etti. Yılmaz, tören sırasında duygu dolu anlar yaşadı.

30 Nisan: KİM BAŞKAN OLACAK… Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın istifasının ardından AK Parti'de başkanlık eğiliminin belirlenmesi amacıyla temayül yoklaması yapıldı.

------------------MAYIS ---------------

2 Mayıs: 'ABİ' BAŞKAN… AK Parti Grubu, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Yusuf Ziya Yılmaz'dan boşalan başkanlık koltuğu için Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'i aday gösterdi.

4 Mayıs: HELALLEŞTİLER… Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Zihni Şahin'e devreden Yusuf Ziya Yılmaz, 'Birlikte ağladık birlikte güldük. Hak vardır karşılıklı olarak, ben gani gani helal ediyorum' dedi.

5 Mayıs: ÇARÇUR ETMEK YOK… Başkan Zihni Şahin Haberaks TV'de konuştu. 'Ortak akılla tespit edilen yatırımları hep beraber devam ettireceğiz. Önemli olan belediyenin imkanlarını çarçur etmeden isabetli yatırımlar yapmak' dedi.

17 Mayıs: 11 AVUKATA CEZA… Samsun'daki FETÖ/PDY davasında yargılanan biri tutuklu 24 sanıktan 11'i avukat 13 kişi bir yıl 6 ay ile 10 yıl 6 ay arasında hapis cezasına çarptırıldı.

22 Mayıs: LİSTELERDE SÜRPRİZ… Samsun'da günlerdir heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adaylığı için yarışacak isimler belli oldu. Listelerde sürpriz isimler görülürken, değişimler de yaşandı.

25 Mayıs: 3 MÜJDE VAR… Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesinde Samsun için 3 önemli proje de yer verdi.

AYIN HABERİ 31 Mayıs: İYİ PARTİ'DE KÖTÜ GÜN… İYİ Parti'nin Ankara'da yapılacak aday tanıtım toplantısına giden Samsun heyeti, Kırıkkale'de kaza geçirdi. Kazada İl Başkanı Ömer Süslü ve Milletvekili Adayı İbrahim Özyer ağır olmak üzere toplam 6 kişi yaralandı.

------------------HAZİRAN ---------------

6 Haziran: MEYDAN DAYAĞI… Samsun'da küçük yaşta Türk çocuklarını sokak arasında darp ettiği iddia edilen Iraklılar, Türk gençlerin saldırısına uğradı. Bir restorana sığınan 2 Iraklı, tekme tokat dövüldü.

13 Haziran: SAMSUN İŞİ BİTİRMİŞ… Başbakan Binali Yıldırım, Samsun'da gençlerle bir araya geldi. Coşkuyla karşılanan Başbakan Yıldırım, 'Samsun işi bitirmiş' dedi.

15 Haziran: TORBACI BASKINI… Samsun ve Antalya'da düzenlenen operasyonda, bayramda piyasaya sürülmesi hedeflenen toplam 24 bin 304 adet uyuşturucu özelliği bulunan hap ele geçirildi.

19 Haziran: OSMANLI TOKADI SANDIKTA VURULACAK… Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'un her zamanki gibi kabına sığmadığını ve muhteşem olduğunu belirterek, 'Bizi döviz kuru ve kredi notu üzerinden terbiye etmeye heveslenenlere de Osmanlı tokadını sandıkta vuracağız' dedi.

23 Haziran: ÇİLEKEŞ SİYASETÇİ UĞURLANIYOR… Trafik kazası sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İYİ Parti Milletvekili Adayı İbrahim Özyer, bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

AYIN HABERİ 25 Haziran: ERDOĞAN TEK TURDA GEÇTİ… Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinden de zaferle çıktı. Erdoğan, Türkiye genelinde yüzde 52, Samsun'da da yüzde 66 ile Cumhurbaşkanı seçildi.

---------------TEMMUZ---------------

1 Temmuz: YAZIK OLDU ONLARA: Yüzbinlerce öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirebilmek için girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na çeşitli sebeplerle alınmayan öğrenciler büyük üzüntü yaşadı.

3 Temmuz: REHBERİN SIR MESAJI: Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ndeki Altınkaya Barajı Gölü'nde bulunan Şahinkaya Kanyonu'nda tekne ile gezintiye çıkan tur rehberi Selçuk Korkut, girdiği suda kayboldu. Korkut'un cesedi 8 gün sonra 25 metre derinlikte bulundu.

10 Temmuz: RÖMORKTA CAN PAZARI: Samsun'un Asarcık İlçesi'nde pikniğe gidenleri taşıyan traktör, şarampole yuvarlandı. Kazada, traktörün römorkunda bulunan 1 çocuk öldü, 5 genç de yaralandı.

16 Temmuz: BÜYÜK GURUR: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Samsunlular, Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. Alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla bir kez daha 'demokrasi' dedi.

18 Temmuz: 118 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ: Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'ndeki özel bir yurtta kalan 118 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu.

19 Temmuz: ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA YANARAK ÖLDÜLER: Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde LPG'li bir otomobilin bariyerlere çarparak alev alması sonucu 2'si kardeş 3 kişi olay yerinde yanarak can verdi.

23 Temmuz: KPSS'DE BELGE SKANDALI: Samsun'da KPSS'ye girecek çok sayıda öğrenci, sınav giriş belgesindeki yanıltıcı ifade nedeniyle yanlış okula giderek sınava giremedi.

*Ayın haberi: 23 Temmuz - KPSS'DE BELGE SKANDALI

----------------AĞUSTOS-----------------

4 Ağustos: SEL FINDIĞI VURDU: Samsun'un Terme İlçesi'nde etkili olan şiddetli yağmur, hasat zamanına az bir süre kala dallardaki fındıkların dökülmesine neden oldu, düşük olan rekolte daha düştü.

6 Ağustos: TRAFİKTE REZALET: Samsun'da Falcon Fest kapsamında düzenlenen triatlon yarışları, KPSS'nin OABT Sınavı ile aynı gün gerçekleşince trafik felç oldu. Trafikte mahsur kalan vatandaşlar, duruma isyan etti.

9 Ağustos: KABUS GİBİ: Samsun ile Ordu Merkez ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış, günlük hayatı adeta felç etti. Fatsa'da mahsur kalan 550 fındık işçisi tahliye edilerek spor salonuna yerleştirildi.

16 Ağustos: PARKOMATA REFERANDUM: Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun'da tartışma yaratan Parkomat uygulamasında tek çıkar yolun referandum olduğunu söyledi.

20 Ağustos: DOYMADIN MI KARADENİZ?: Samsun'un 19 Mayıs İlçesi, Dereköy mevkiinde Karadeniz yine can aldı. Hırçınlaşan denizde 7 boğulma olayı yaşanırken, 4 kişi hayatını kaybetti.

23 Ağustos: KANLI FESTİVAL: Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne bağlı Hürriyet Mahallesi'nde düzenlenen Hürriyet Balık Festivali'nde iki grup arasında çıkan tartışmada 3 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

29 Ağustos: MAKAMDA İNTİHAR: Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Cihan Alagöz, makam odasında intihar etti. Alagöz, memleketi Çorum'da toprağa verildi.

31 Ağustos: GURURLA KUTLADIK: Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, törenlerle kutlandı. Samsun'da yaşayanlar, renkli görüntülerin ortaya çıktığı törenlerde büyük coşku yaşadı.

31 Ağustos: ACI GERÇEĞİN FOTOĞRAFI: Samsun'da 'Hız yolu değil, hayatı kısaltır' şeklindeki uyarı pankartının asılı bulunduğu üst geçide çarpan otomobilin sürücüsü öldü, 3 kişi de yaralandı.

*Ayın haberi: 29 Ağustos - MAKAMDA İNTİHAR

--------------------EYLÜL-------------------

02 Eylül: EVLADA SON BAKIŞ: Batman'da bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven, Samsun Büyük Cami'de kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

04 Eylül: TİŞÖRTLÜ MESAJ ŞÜPHESİ: Cezaevinde hükümlü bulunan eski Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Yunus Bekdemir'i ziyarete giden oğlu Murat Talha Bekdemir, mesaj içerdiği önü sürülen tişörtü nedeniyle gözaltına alındı. Bekdemir, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

07 Eylül: BARO'DAN YÖK'E DAVA: Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, YÖK'ün eşit ağırlık puanında 190 bininci sıradan üniversitelere öğrenci alma kararına karşılık dava açtıklarını söyledi.

14 Eylül: HASTANEDE İNTİHAR: Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde psikolojik tedavi gören 45 yaşındaki kadın kendisini asarak intihar etti.

16 Eylül: ÇEVRE FELAKETİ: 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü'nde, Tekkeköy İlçesi'nde yer alan Gelemen Deresi'nde binlerce balık karaya vurdu.

23 Eylül: KORKUNÇ KAZA: Samsun'da halk otobüsünün motosiklete çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.

*Ayın haberi: 02 Eylül - EVLADA SON BAKIŞ

------------------------EKİM 2018---------------------------

4 Ekim: KAVŞAK DEĞİL TUZAK... Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, 2017 yılında tamamlanan Yeşilkent Kavşağı'nda planlama hatası nedeniyle sürücülerin zor durumda kaldığını belirterek, "Bu kavşak yeniden ele alınmalı, ilerleyen yıllarda daha ciddi sorunlara neden olabilir" dedi.

7 Ekim: GÖLLERİMİZ KURUYOR... OMÜ Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazmi Polat, Türkiye'nin biyolojik saldırıyla karşı karşıya olduğunu ve bir an önce tedbir alınmazsa, bitki ve hayvan örtüsünü yok edeceğini öne sürdü.

21 Ekim: YİNE YARGIDAN GEÇEMEDİ... Dava süreci yılan hikayesine dönen Gülsan Sanayi Sitesi için sunulan imar planı mahkemeden kabul görmedi ve kamulaştırma için durdurma kararı alındı.

26 Ekim: OLMAYAN FABRİKAYA İŞKUR NE YAPSIN?... İŞKUR Samsun 4. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun'da sanayi konusunda daha çok adım atılmalı. Olmayan fabrikaya İŞKUR nasıl işçi yerleştirsin?" dedi.

28 Ekim: ÖLÜMÜNE YOLCULUK... Samsun Otogar Müdürü Sönmez Yalçın, otogara giriş ücreti ödememek için yol üstünden kaçak olarak yolcu alan firmalar tespit ettiklerini belirterek, "Akan trafikte yolcuların hayatı tehlikeye atılıyor" dedi.

30 Ekim: SONSUZA DEK CUMHURİYET... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Samsun'da da coşkuyla kutlandı.

AYIN HABERİ: 21 Ekim: YİNE YARGIDAN GEÇEMEDİ

-----------------------------------KASIM 2018------------------------------------

1 Kasım: SAMSUN'DA İHRACAT YÜZDE 103,4 ARTTI... 2018 Eylül ayı itibariyle Samsun'dan 67,9 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirildi. İhracat değeri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 103,4 arttı. Aynı dönemde Samsun'da 42,3 milyon dolar değerinde ithalat gerçekleştirildi.

11 Kasım: HAYATI DURDURAN SAYGI... Samsun'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80'inci yıldönümünde, saatler 9'u 5 geçe hayat durdu.

15 Kasım: ARTIK 1 TL'YE EKMEK YOK... Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, Samsun'da bugünden itibaren ekmeğin 300 gram olarak üretileceğini ve 1 lira 50 kuruştan satılacağını belirtti.

17 Kasım: YILBAŞINDA SUYA YÜZDE 15 İNDİRİM... Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'den su indirimi müjdesi geldi. Başkan Şahin, "Konut ve iş yerlerinde kullanılan su fiyatlarında yüzde 15, yüzde 40 ve üzeri seviyede engelli olan vatandaşımıza da yüzde 50 su indirimi yapılacak" diye konuştu.

20 Kasım: ANNEYE YÜREK BURKAN BAKIŞ... Samsun'da kocasından şiddet gören Iraklı kadın, kurtulmak için kendini pencereden attı. Olayın ardından çocuğun annesine bakışı yürekleri dağladı.

25 Kasım: MUSTAFA DEMİR RESMEN ADAY... Haber Gazetesi'nin 6 gün önce okurlarına duyurduğu AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği toplantıda resmen aday olduğu açıklandı.

AYIN HABERİ: 25 Kasım: MUSTAFA DEMİR RESMEN ADAY

------------------------------ARALIK 2018------------------------

3 Aralık: İNSANLIĞIN BİTTİĞİ AN... Samsun'da bir kişi, hastanenin otoparkında boşandığı bir çocuk annesi karısını, 19 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

4 Aralık: GÖZ GÖRE GÖRE TEHLİKE... İlkadım İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan Köseoğlu Cami'nin duvarlarında büyük çatlaklıklar oluştu. Cami hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının raporu beklenirken, ibadete açık olan caminin büyük tehlike yarattığı ifade ediliyor.

10 Aralık: PROFESÖRLERDEN KRİTİK UYARI... Samsun'da 1981 yılından bu yana hizmet veren Hasan Uğurlu Barajı'nda yaşanan su seviyesi düşüklüğü endişelendirdi. OMÜ'lü profesörler, barajın geleceği ile ilgili yetkilileri uyararak su yönetiminin doğru planlanması gerektiğini söyledi.

12 Aralık: İCRA DOSYALARI PATLADI... Samsun 9. İcra Dairesinden alınan bilgilere göre, Samsun'da 2018 yılında işlem gören icra dosya sayısı önceki yıla göre artış göstererek, 407 bin 861 oldu. En çok icra takibi dosyası ise GSM operatörleri, elektrik faturaları ve otopark ücretlerinde.

19 Aralık: SAMSUN VEKALETEN YÖNETİLİYOR... Samsun'un 4 ilçesi vekil kaymakam tarafından, 16 kamu kurumu vekil müdür tarafından yönetiliyor. OMÜ'de ise 18 fakültenin 13'ü vekil dekana emanet.

AYIN HABERİ: 3 Aralık: İNSANLIĞIN BİTTİĞİ AN

------------------------------SPOR------------------------

KARANLIKTAN AYDINLIĞA

Samsunspor, 2018'de tarihinin en karanlık dönemlerini yaşarken, Başkan İsmail Uyanık'ın kapanma noktasına gelen kulübü işadamı Yüksel Yıldırım'la birlikte satın almasıyla aydınlık günlere doğru yola çıktı. Hedefini 2 yılda Süper Lig, ardından Avrupa olarak belirleyen kulüp Uyanık ve Yıldırım'la hem ufkunu açtı, hem de başarılı günlere ilk adımlarını attı.

AYAĞA KALKTI

Yılport Samsunspor yönetimsiz başladığı 2018 yılında, 53 yıllık tarihinde ilk kez kayyum tarafından yönetilip, yine tarihinde ilk kez 2. Lig'e düştü. Kapanma noktasına gelen Yılport Samsunspor, efsane başkan İsmail Uyanık'ın Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım'la birlikte kulübü satın almasıyla adeta 'karanlıktan aydınlığa' doğru yola çıktı. Başkan İsmail Uyanık ve işadamı Yüksel Yıldırım'ın gayretleriyle yeniden ayağa kalkan kulüp, şehri de peşinden sürükleyince yeni başarılı günler için ilk adımlar atılmış oldu. Haber Gazetesi olarak biz de 2018'de yaşananları gün gün sizler için toparladık.

OCAK SIKINTILI BAŞLADI

Samsunspor 2018 yılına yönetimsiz girdi. 2018'in ilk günlerinde ocak ayının sonunda kongre kararı alınacağı konuşulmaya başlandı. 3 Ocak'ta Vali Osman Kaymak ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, mevcut oyunculara ödeme yapılması ve gitmelerinin engellenmesi için çalışma başlattı. 5 Ocak'ta alacakları ödenmeyen Hasan, Abdülkerim, Ömer, Ufuk ve Çağrı sözleşmelerini fesih edip takımdan ayrıldı. Aynı gün Samsun Valiliği, Halk Bankası'ndan hesap açarak Samsunspor Yardım Kampanyası başlattı, Teknik Direktör Engin İpekoğlu da isyan edip görevi bırakma sinyali verdi. 6 Ocak'ta yardım kampanyasına kağıt toplayarak geçimini sağlayan Kibar Keskin 555 TL ile katıldı ve kampanyanın sembolü oldu. 7 Ocak'ta Samsunspor taraftarı Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüş yapıp destek çağrısında bulundu. 8 Ocak'ta 3 günü geride kalan yardım kampanyasında 175 bin TL'lik yardım toplandığı açıklandı. 9 Ocak Samsun Valisi Osman Kaymak, Teknik Direktör Engin İpekoğlu ve takım kaptanlarıyla valilik binasında bir araya gelip ödemelerin yapılacağını söyledi. 10 Ocak'ta alacağı bulunan oyunculara bir kısım ödeme yapıldı, Halil İbrahim Pekşen ödemeyi beğenmeyerek sözleşmesini fesih etti. 11 Ocak'ta Sportif Direktör Coşkun Zeren, "Transfere ihtiyaç duyan bir takımken, oyuncularımız gitmeye başladı. Ne olacak bilmiyorum" dedi. 12 Ocak'ta eski Başkan Erkurt Tutu, kesinlikle aday olmayacağını söyledi. 13 Ocak'ta belediye başkanları Vali Osman Kaymak'a 3 Milyon TL katkı sağlayacaklarının sözünü verdi. 16 Ocak'ta, 5 Ocak'ta başlayan yardım kampanyasında 1 milyon 175 bin TL toplandığı açıklandı.

İLK KEZ KAYYUM GÖREVDE

17 Ocak'ta Teknik Direktör Engin İpekoğlu yeniden istifa sinyali verdi. 18 Ocak'ta, İstifa sinyali veren Teknik Direktör Engin İpekoğlu, şaka yaptığını söyledi. 19 Ocak'ta Atakum Belediyespor Başkanı Mehmet Aydın, Samsunspor'un her zaman emrinde olduklarını ancak yönetime talip olmadıklarını açıkladı.19 Ocak'ta Samsunspor'un olağanüstü Genel Kurulu yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 26'sına ertelendi. 20 Ocak'ta Samsunspor'un 20 Ocak Futbol şehitleri anılırken, Sportif Direktör Coşkun Zeren ve Teknik Direktör Engin İpekoğlu'nun kararıyla futbol takımı anmaya katılmak yerine idmana çıktı. Bu olaya büyük tepki geldi. 22 Ocak'ta Samsunspor, deplasmanda Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü'ne 3-0 mağlup oldu. 24 Ocak'ta alacakları ödenmediği için sözleşmelerini fesih edip giden Çağrı ve Ufuk geri döndü. 25 Ocak'ta Divan Kurulu Başkanı Tarık Özdal, kongre öncesi kayyum olabileceğini söyledi. 26 Ocak'ta Samsunspor'da Olağanüstü Genel Kurul'da aday çıkmayınca, kulüp tarihinde ilk kez kayyuma kaldı. 27 Ocak'ta Samsunspor sahasında Manisaspor'u 2-0 mağlup etti. 28 Ocak'ta Divan Kurulu, aday çıkmayan kongrenin evraklarını Dernekler Müdürlüğü'ne teslim etti ve kayyum süreci başladı. 30 Ocak'ta Samsun Valiliği Dernekler Müdürlüğü Samsunspor'a kayyum atanması için Sulh ve Ceza Mahkemesi'ne gerekli davayı açtı. 31 Ocak'ta Samsunspor'un transfer tahtası açılamadı ve transfer yapılamadı. Aynı gün kayyum başkanlığı için de Ahmet Güral Karayılmaz'ın adı geçmeye başladı.

KAYYUM ATANDI

Sıkıntıların devam ettiği Kırmızı- Beyazlılar 4 Şubat'ta deplasmanda Adana Demirspor'la 1-1 berabere kalırken, Samaras'ın verilmeyen net golü günlerce konuşuldu. 8 Şubat'ta 3. Sulh Mahkemesi'nin verdiği karara göre Samsunspor Kayyum Heyeti belli olurken, heyette Ahmet Güral Karayılmaz, Suat Çakır, Nihat Soğuk, Mesut Aydoğdu, Hayri Şen, Mehmet Cem Yazgan ve Osman Arslan yer aldı. 11 Şubat'ta Samsunspor sahasında ağırladığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 1-0 mağlup etti. 16 Şubat'ta Samsunspor deplasmanda Altınordu ile 1-1 berabere kaldı. 18 Şubat'ta Samsunspor eski gençlik geliştirme sorumlusu Fedayi Aksoy, Haber Gazetesi'ne verdiği röportajda satılmak istenen parlayan yıldız Enes İslam İlkin'in takımda kalmasını sağladığını söyledi. 20 Şubat'ta Samsunspor sahasında sezon sonunda şampiyon olacak Ankaragücü'yle 1-1 berabere kaldı. 22 Şubat'ta Samsunsporlu futbolcular Afrin'de Zeytindalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe moral mektubu gönderdi. 24 Şubat'ta Samsunspor deplasmanda Balıkesirspor Baltok'a 2-0 mağlup oldu. 25 Şubat'ta Samsunspor Kayyum Heyeti, İçişleri Bakanlığı'ndan kulübün evraklarının incelenmesi konusunda müfettiş talep etti. 26 Şubat'ta Teknik Direktör Engin İpekoğlu istifa ederken, yerine Besim Durmuş getirildi. 27 Şubat'ta Samsunspor'un efsane başkanları arasında yer alan 'Hasbi Ağa' lakaplı Hasbi Menteşoğlu vefatının 16. yılında da unutulmadı. Aynı gün göreve getirilen Besim Durmuş tüm şehrin yükünün üzerinde olduğunu söyledi.

BORÇ 55 MİLYON TL

Samsunspor 3 Mart'ta oynadığı maçta sezon sonu Süper Lig'e yükselecek Çaykur Rizespor'la 0-0 berabere kaldı. 6 Mart'ta Samsunspor sahasında Elazığspor'u 2-0 mağlup ederek ligde nefes aldı. 8 Mart'ta Engin İpekoğlu'ndan sonra göreve getirilen Besim Durmuş'la resmi sözleşme imzalandı. 11 Mart'ta Samsunspor küme düşmesi haftalar öncesinden kesinleşen Gaziantepspor'a deplasmanda 2-1 yenilerek büyük bir fırsat tepti. Rakiplerde kazanırken ateş hattıyla puan farkı 2'ye düştü. 13 Mart'ta Teknik Direktör Besim Durmuş Gaziantepspor yenilgisinin sorumlusunun kendisi olduğunu söyledi. 15 Mart'ta Kayyum Heyeti'nin göreve gelmesiyle tüm hesapları incelenen Samsunspor'un gelir beklediği otoparktan 4 yılda 500 bin TL'ye yakın zarar ettiği ortaya çıktı. 18 Mart'ta Samsunspor sahasında Boluspor'la 0-0 berabere kalırken, iki net penaltısı verilmedi. 21 Mart'ta üst üste gelen hakem hatalarıyla puanları gasp edilen Samsunspor'da Kayyum Başkanı Ahmet Güral Karayılmaz, "Kimse bizi sahipsiz sanmasın" diyerek isyan etti. 25 Mart'ta ligde 33 puanı bulunan Samsunspor'da Teknik Direktör Besim Durmuş ligde kalmak için 6-7 puanın yeteceğini söyledi. 27 Mart'ta Kayyum Heyeti kulübün toplam borcunun 55 Milyon 222 bin 22 lira 56 kuruş olduğunu açıkladı.

İLK KEZ 2. LİG'E DÜŞTÜK

Kötü gidiş sürerken 2 Nisan'da oynanan maçta Samsunspor, Adanaspor'a deplasmanda 2-1 yenildi. 3 Nisan'da Kayyum Heyeti'nin kendi dönemlerinde SGK ve vergi borçlarını ödemeyen eski yönetimlere dava açacağı açıklandı. 4 Nisan'da Teknik Direktör Besim Durmuş, Samsunspor'un küme düşmesi halinde lisansını yırtacağını söyledi. 8 Nisan'da Samsunspor sahasında İstanbulspor'la 0-0 berabere kalırken, rakiplerin yenilmesiyle ateş hattıyla fark 3'e çıktı. 9 Nisan'da Samsun Valisi Osman Kaymak, "Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin. Daha maçımız var" dedi. 11 Nisan'da kamuoyunda futbolcuların alacaklarını tahsil edemediği için bilerek oynamadığı iddiaları konuşulmaya başlandı. 13 Nisan'da işadamı Galip Öztürk kritik Eskişehirspor maçı öncesi galibiyet primini 555 Bin TL olarak açıkladı. 14 Nisan'da Cemal Yeşilyurt, Eskişehnirspor maçı için 200 Bin TL prim vereceğini açıkladı. 15 Nisan'da Samsunspor deplasmanda Eskişehirspor'a 5-0 mağlup olarak ateş hattına girdi. 16 Nisan'da Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsunspor küme düşerse destek vermeyenler utansın" dedi. 22 Nisan'da Samsunspor final gibi maçta sahasında Denizlispor'la 2-2 berabere kalarak bitime 2 hafta kala büyük bir fırsat tepti. 28 Nisan'da Samsunspor deplasmanda Giresunspor'a 2-1 yenilirken, bitime1 hafta kala küme düştü. 30 Nisan'da 'Bu takım küme düşerse lisansımı yırtarım' diyen Teknik Direktör Besim Durmuş istifa etti. Durmuş, istifa ederken de, "Bazen zıplaman için dibe vurman gerekir. İnşallah öyle olmuştur" dedi.

KONGRE KARARI ALINDI

Tarihler 1 Mayıs'ı gösterdiğinde Samsunspor Kayyum Heyeti, ilki 23 Mayıs, ikincisi ise 2 Haziran'da yapılmak üzere kongre kararı aldı. 3 Mayıs'ta Samsunspor'un küme düştüğü Giresunspor maçında çıkan olaylar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi. 5 Mayıs'ta Samsunspor seyircisiz oynanan maçta Ümraniyespor'la 3-3 berabere kalarak resmen 2. Lig'e düştü. 6 Mayıs'ta Vali Osman Kaymak 2. Lig'e düşen Samsunspor için Samsun'da ileri gelenlerle toplantı yapıp çıkış yolu aradı. 8 Mayıs'ta başkanlık konusunda Emin Kar, Tahsin Kosif ve Mehmet Aydın'ın adı geçse de bu isimler aday olmayacaklarını belirtti. 9 Mayıs'ta İstanbul'da eski yöneticilerden bir oluşumun aday olacağı iddia edildi. 10 Mayıs'ta Sportif Direktör Coşkun Zeren, özellikle yabancı oyuncuların sözleşmelerinin fesih edilmesi konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 11 Mayıs'ta Kayyum Başkanı Ahmet Güral Karayılmaz, "Samsunspor'un kayyum algısından kurtulması ve bir yönetime kavuşması lazım" dedi. 12 Mayıs'ta kongrede aday çıkacağı söylentileri bile camiaya umut oldu. 17 Mayıs'ta Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsunspor'un yeni sezona yeni yönetimle başlaması daha doğru olacaktır" dedi. 18 Mayıs'ta Kayyum Heyeti Sulh ve Hukuk Mahkemesi'ne geçmiş 10 yılın incelenmesi için resmi yazıyı sundu. 18 Mayıs'ta Tahsin Kosif ve Celil Sağır'ın yönetim için liste çalışması içinde olduğu konuşuldu. 19 Mayıs'ta Samsunspor'da tüm futbolcular kulübü alacakları nedeniyle federasyona şikayet etti.

UYANIK YENİDEN BAŞKAN

İçişleri Bakanlığı denetçileri 22 Mayıs'ta Nuri Asan Tesisleri'ne gelerek incelemelerine başladı. 23 Mayıs'ta Samsunspor'un Olağanüstü Genel Kurulu çoğunluk sağlanamadığı için 2 Haziran'a ertelendi. 25 Mayıs'ta geçmişte 15 yıl başkanlık yapan İsmail Uyanık şirketleşme şartıyla başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 26 Mayıs'ta Atakum Belediyesi tarafından Samsun ve Futbol Çalıştayı düzenlenirken, Samsunspor'un gelecekteki yol haritası belirlendi. 27 Mayıs'ta İsmail Uyanık Samsun'a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. 28 Mayıs'ta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Samsunspor için elimizden geleni yapacağız. Kimsenin lafıyla Samsunspor'dan el çekmem" dedi. 29 Mayıs'ta İsmail Uyanık, "Güzel günler için çalışıyoruz ama bu hep birlikte olacak" dedi. 30 Mayıs'ta İsmail Uyanık, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısıyla, aday olduğunu resmen açıkladı. 31 Mayıs'ta İsmail Uyanık Samsun'a geldiği günden bu yana ilk röportajını Haber Gazetesi'ne verirken, Selçuk Kaya'nın sorularını cevapladı. 1 Haziran'da Samsun Valisi Osman Kaymak, şirketleşmeye karşı çıkanlara, "Karşı çıkanın projesi olması lazım. Projesi olan var mı?" diye sordu. 2 Haziran'da Haberaks TV'den de canlı olarak yayınlanan tarihi kongrede İsmail Uyanık yeniden başkanlığa seçildi. 3 Haziran'da taraftarlar İsmail Uyanık'la birlikte kulübü satın alan Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım'a teşekkür etti.

ŞİRKETİN İLK TOPLANTISI

İsmail Uyanık başkanlığındaki yeni yönetim 4 Haziran'da Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı ziyaret etti. 4 Haziran'da eski futbolcular Ercan Koloğlu, Celil Sağır, Serkan Aykut ve Cenk İşler'in futbol komitesinde yer alacağı belirtildi. 5 Haziran'da İsmail Uyanık yönetimi Osman Genç, Erdoğan Tok ve Hasan Togar'ı ziyaret etti. 6 Haziran'da sportif direktörlük için düşünülen isim Önder Özen Samsun'a gelip tesisleri gezdi. 7 Haziran'da şirketleşme sürecinde derneğin şirkete karşı haklarını koruması için Samsun'da önemli isimlerden kurulu bir üst akıl belirlendi. 9 Haziran'da Başkan İsmail Uyanık ile şirketin finansörü Yüksel Yıldırım İstanbul'da bir toplantı yaparak şirketin ilkelerini belirledi. 10 Haziranda ailesini ikna edemediği belirtilen Önder Özen, sportif direktörlük görevini kabul etmedi. 11 Haziran'da sportif direktörlük görevi konusunda Ali Reşat Çağan'la anlaşma sağlandı. 13 Haziran'da Başkan İsmail Uyanık Yıldırım, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım, İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım ve İdari İşler Başkanı Mustafa Erkanat'la görüşerek şirketin durumunu masaya yatırdı. 15 Haziran'da taraftarlarla bir araya gelen Başkan İsmail Uyanık, "Düştüğümüz yerden kalkmak, bizim gibi futbol şehirleri için hiç de zor işler değil" dedi. 17 Haziran'da Samsunspor Kulübü geleneksel Ramazan bayramı bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. Aynı gün Reşat Çağan'la da resmi sözleşme imzalandı.

TAKIM SAHAYA İNDİ

Kırmızı- Beyazlılar 19 Haziran'da Erhan Şentürk, Bilal Gülden ve Metincan Cici ile anlaştı. Teknik Direktör konusunda da Yücel İldiz ve Murat Yoldaş ismi ön plana çıkmaya başladı. 20 Haziran'da Samsunspor'da bir çok teknik adamın adı geçerken yönetim Taner Taşkın'da karar kıldı. 21 Haziran'da Samsunspor, Teknik Direktör Taner Taşkın'la resmi sözleşme imzaladı. 22 Haziran'da Canberk Dilaver ve Samet Asatekin'le resmi sözleşme imzalandı. 25 Haziran'da İsmail Uyanık'ın gelişiyle kulübe geri dönen ve futbol komitesinde görev verilen Serkan Aykut'la yollar ayrıldı. 26 Haziran'da Samsunspor Nuri Terliksiz ve Savaş Yılmaz'la sözleşme imzaladı. 28 Haziran'da İsmail Uyanık kulüpteki tüm yapılanmanın Süper Lig ayarında olduğunu söyledi. 30 Haziran'da Samsunspor'un 53. kuruluş yıldönümü kutlandı. 2 Temmuz'da çekilen kura sonucunda Samsunspor Beyaz Grup'a düştü. Aynı gün takımın yeni sezonda Macron marka forma giyeceği açıklandı. 5 Temmuz'da Başkan İsmail Uyanık başarının birlik olmaktan geçtiğini vurguladı. 6 Temmuz'da Başkan İsmail Uyanık ve beraberindeki heyet altyapıya model ararken, İzmir'in Altınordu kulübünü ziyaret edildi. 9 Temmuz'da Samsunspor 2018-2019 sezonunu Nuri Asan Tesisleri'ndeki antrenmanla açtı. 13 Temmuz'da İçişleri Bakanlığı'ndan Samsunspor'u incelemek üzere gelen yetkililer, çalışmalarını tamamlarken usulsüzlük izlerine rastlandığı belirtildi. 15 Temmuz'da Samsunspor'da kafasını toplaması ve başka takımlarla görüşmesi için Çağrı'ya izin verildi.

ERZURUM KAMPI BAŞLADI

17 Temmuz'da TFF 2. Ligi'nde fikstür belli oldu. 18 Temmuz'da Samsunspor Can Muhammet Vural, Alperen Pak, Erhan Kartal, Şahin Şafakoğlu, Metincan Cici, Erhan Şentürk, Okan Dernek, Bilal Gülden ve Burhan Arman'la resmi sözleşme imzaladı. 19 Temmuz'da Samsunspor İlyas Kubilay Yavuz'la sözleşme imzaladı. Aynı gün kulübün yeni sezonda giyeceği 4 forma da tanıtıldı. 20 Temmuz'da Samsunspor Bahattin Köse ile sözleşme imzaladı. Aynı gün açıklanan kamp kadrosunda Çağrı Ortakaya yer almadı. 22 Temmuz'da Erzurum kampı başladı. Başkan Yardımcısı Emin Kar, 15 transfer yaptıklarını daha da takviye yapabileceklerini söyledi. 24 Temmuz'da sözleşmesi uzatılan Alperen Pak Keçiörengücü'ne kiralandı, Erkam Çam da Düzcespor'a gönderildi. 25 Temmuz'da gitmek için başka takımlarla görüşen Çağrı Ortakaya takım bulamayınca Erzurum kampına katıldı. 26 Temmuz'da Başkan İsmail Uyanık, Samsun'daki amatör kulüp temsilcileriyle bir araya gelip, yapacakları altyapı projesini anlattı. 27 Temmuz'da Samsunspor sezonun ilk hazırlık maçında 24 Anagold Erzincanspor'a 3-1 mağlup oldu. Aynı gün Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, maç günleri tramvayın ücretiz olması konusunda anlaşma imzaladı. 29 Temmuz'da Erzurumspor'dan transfer edilen Ahmet Altın'la resmi sözleşme imzalandı. Aynı gün Trabzon'da oynanan hazırlık maçında Samsunspor, Trabzonspor'a 3-0 yenildi. 31 Temmuz'da Samsun'a gelen Muhammet Beşir'le resmi sözleşme imzalandı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN TEMENNİ

Samsunspor, 2 Ağustos'ta İshak Doğan'la resmi sözleşme imzaladı. Aynı gün oynanan hazırlık maçında Kırmızı- Beyazlılar, Fatih Karagümrük'ü 1-0 mağlup etti. Maçın ardından Erzurum kampının ilk bölümü son buldu. 4 Ağustos'ta Samsun'a gelen Batuhan Altıntaş'la yönetim pazarlığa otururken, anlaşma sağlanamadı. 6 Ağustos'ta Samsunspor'da 3. etap Erzurum kampı başladı. 7 Ağustos'ta Haber Medya Grubu ile maçların yayınlanması konusunda ön anlaşma imzalandı. 8 Ağustos'ta Samsunspor A.Ş. resmen kuruldu. Aynı gün Hekimoğlu Doğanspor'la oynanan hazırlık maçı 2-1 kazanıldı. 10 Ağustos'ta Samsunspor, hazırlık maçında Batman Petrolspor'u 5-1 mağlup etti. 11 Ağustos'ta Başkan İsmail Uyanık takımın Erzurum kampına katıldı. 13 Ağustos'ta Samsunspor hazırlık maçında Tokatspor'u 3-1 mağlup etti. 16 Ağustos'ta Samsunspor, Konya Anadolu Selçukspor'u 2-0 mağlup etti. Aynı gün Başkan İsmail Uyanık stat konusunu görüşmek üzere Ankara'da ziyaretlerde bulundu. 17 Ağustos'ta Samsunspor sezon başında Atakum Belediyespor'dan kadrosuna kattığı Can Muhammet Vural'la yollarını ayırdı. 18 Ağustos'ta Samsunspor'un Erzurum'da kamp yaptığı otele gelen Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, "Samsunspor gibi bir camia Süper Ligi hak ediyor" dedi. 19 Ağustos'ta Samsunspor hazırlık maçında Artvin Hopaspor'u 3-1 mağlup etti ve Erzurum kampı sona erdi. 23 Ağustos'ta Nuri Asan Tesisleri'ndeki Kurban bayramı bayramlaşma töreni son yılların en kalabalık anlarına sahne oldu.

GALİBİYETLİ BAŞLANGIÇ

24 Ağustos'ta Samsunspor'un puan silme veya ulusal lisans alamama gibi korkusunun olmadığı açıklandı. 26 Ağustos'ta Samsunspor sezon açılış maçında Yeni Orduspor'u 1-0 mağlup ederken Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım ve Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık'a sevgi seli vardı. 27 Ağustos'ta Samsunspor yönetimi isim sponsorluğu konusunda Yılport'la anlaşıldığını duyurdu. 29 Ağustos'ta Başkan İsmail Uyanık kulübe isim sponsoru alınmasıyla ilgili, "Kulübün ismi, rengi ve logosu için gemileri yakacakların başında ben ve Yüksel Yıldırım geliyor. En az herkes kadar Samsunsporluyuz" dedi. 30 Ağustos'ta Yılport Samsunspor ile Haber Medya Grubu arasında imzalanan protokolle iç saha karşılaşmaları Haberaks TV ve 103.5 Haber Radyo'dan yayınlanması kararı alındı. Aynı gün sezon başında transfer edilen Bilal Gülden, Tokatspor'a kiralandı. 31 Ağustos'ta transfer döneminin son gününde Yılport Samsunspor'da tüm oyuncuların lisans işlemleri tamamlandı. 2 Eylül'de Samsunspor, Haberaks TV'den yayınlanan sezonun ilk maçında Amed Sportif Faaliyetleri 1-0 mağlup etti. 3 Eylül'de Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, "Samsunspor için elleri cebine gitmeyenler içki masalarında dedikodu üretmesinler" dedi. 4 Eylül'de Teknik Direktör Taner Taşkın, hedeflerinin devreyi lider bitirmek olduğunu söyledi. 5 Eylül'de o güne kadar 500 adet forma ve kombine satıldığı açıklandı.

SEZONUN İLK CEZASI

Yılport Samsunspor'a 6 Eylül'de Amed maçından dolayı 18 bin TL para cezası verildi. 7 Eylül'de Samsunspor ingilizce twitter hesabı açarak bir yeniliğe daha imza attı. 8 Eylül'de Samsunspor deplasmanda Gümüşhanespor'la 1-1 berabere kaldı. 11 Eylül'de Teknik Direktör Taner Taşkın rakiplerine gözdağı verirken, "Alayına gider hepsini yenerim" dedi. 14 Eylül'de Samsunspor'da oyuncuların sözleşmelerinde 'hakemi aldatan, kendini yere atan, haksız rekabet sağlayan' oyunculara para cezası verileceği açıklandı. Aynı gün yönetim küfre karşı 'Küfür etme futbolu kirletme' kampanyası başlattı ve Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu'nda Diyarbekirspor'la eşleşildi. 16 Eylül'de Samsunspor sahasında Sancaktepe'ye 3-0 yenilirken ilk yenilgisini aldı. Teknik Direktör Taner Taşkın istifa için başkan İsmail Uyanık'la konuşacağını söyledi. 17 Eylül'de Başkan İsmail Uyanık Taner Taşkın'la görüşerek görevine devam etmesini istedi. Uyanık, "Beklentisini açıklamalarımla yükselttiğim camiadan helallik istiyorum" dedi. 21 Eylül'de Eyüpspor deplasmanı için idman sahalarını Samsunspor'a açan Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim ziyaret edilip forma ve bir takım hediyeler sunuldu. 22 Eylül'de Samsunspor deplasmanda Eyüpspor'u 2-0 mağlup etti. 25 Eylül'de Yılport Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu'nda 3. Lig ekibi Diyarbekirspor'a 1-0 yenildi ve elendi. 28 Eylül'de Kalkancı İlkokulu'ndaki etkinliğe katılan Başkan İsmail Uyanık, "Samsunlu ve Samsunsporlu olmak bir ayrıcalıktır. bu ayrıcalığı öğrencilerimize küçük yaşta aşılamalıyız" dedi. 30 Eylül'de Yılport Samsunspor sahasında Ankara Demirspor'u 3-1 mağlup etti.

ADNAN ÖLMEZ'DEN ÖVGÜ

2 Ekim'de Yılport Samsunspor izleme komitesinin zaman zaman Avrupa'ya da açılarak oyuncu izleyeceği Haber Gazetesi özel haberiyle okurlara duyuruldu. 3 Ekim'de Teknik Direktör Taner Taşkın, geçmişte yaptığı 'alayına gider' açıklamasının yanlış anlaşıldığını söyledi. 7 Ekim'de Samsunspor deplasmanda İnegöspor'u 3-2 mağlup etti. 8 Ekim'de yıllarca Samsunspor'a ev sahipliği yapan ve yıkılma kararı alınan 19 Mayıs Stadyumu'na ilk kepçe vuruldu. 10 Ekim'de Samsun'daki İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın maskotu olan Çakır'ın artık Samsunspor'un maskotu olacağı açıklandı. 12 Ekim'de Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Samsunspor eski başkanı Adnan Ölmez ile Borsan Grup Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak Samsunspor'u ziyaret etti. Başkan Ölmez, "Yılport gibi Samsunumuzun yüz akı bir holding ile İsmail Uyanık'ın Samsunspor'u alması ve yönetmesi büyük şans" dedi. 13 Ekim'de Samsunspor Haberaks TV'den yayınlanan maçta Gaziantepspor'u 2-0 mağlup etti. 15 Ekim'de Sakatlanan Kaptan Ercan Yazıcı'nın durumuyla ilgili ameliyat kararı alınırken oyuncunun en az 6 ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi. 17 Ekim'de Samsunspor deplasmanda Bodrumspor'u 2-0 mağlup ederek galibiyet serisini 5 maça çıkarttı. 18 Ekim'de TFF 'Yılport'u isim sponsoru alan Samsunspor'un adını resmi evraklarda Yılport Samsunspor olarak yazmaya başladı. 21 Ekim'de Yılport Samsunspor Haberaks TV'den yayınlanan maçta Kastamonuspor 1966'yı 1-0 yenerek üst üste 6. galibiyetini aldı.

OSMAN KARA'YA ZİYARET

Her hafta basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Taner Taşkın'ın 22 Ekim'de artık kulüp kanalıyla konuşacağı, toplantı düzenlemeyeceği açıklandı. 23 Ekim'de Teknik Direktör Taner Taşkın, ilk yazılı açıklamasında hayalinin şampiyonluk olduğunu vurguladı. 24 Ekim'de Başkan İsmail Uyanık, Uğur Okulları'nda katıldığı söyleşide takım düşmese ve kapanma noktasına gelmese geri dönmek gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi. 25 Ekim'de Bayrampaşa Spor Kulübü ilk etapta stadın yarısının Samsunspor'a verileceğini duyursa da, gelen tepkiler üzerine kararından vazgeçti. 27 Ekim'de Samsunspor, deplasmanda oynanan ve Haberaks TV'den canlı yayınlanan maçta Bayrampaşa ie 0-0 berabere kaldı. Başkan İsmail Uyanık dışarıda kalan taraftarları görünce onları da alarak maçı kahvehanede Haberaks TV ekranlarından izledi. 30 Ekim'de Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın kulübün resmi facebook hesabı üzerinden açıklama yaparak doğru yolda olduklarını söyledi. 31 Ekim'de Başkan İsmail Uyanık Haber Medya Grubu'nu ziyaret ederek görevine yeni başlayan Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 3 Kasımda maç için Niğde'ye giden Samsunspor'da Taner Taşkın, Reşat Çağan ve Medya Sorumlusu Murat Sandıkçı, 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir'i kabri başında andı. 4 Kasım'da Yılport Samsunspor, Niğde Anadolu Futbol Kulübü'nü 1-0 yendi. 7 Kasım'da sözleşmeleri sona eren Furkan Köse, Furkan Yıldırım, Oğuz, Erkam ve Ercan'nın sözleşmeleri uzatıldı.

TESİS 10 YILLIK KİRALANDI

Başkan İsmail Uyanık, yöneticilerle birlikte Ankara'da Emniyet Genel Müdürü Samsunlu Celal Uzunkaya'yı makamında ziyaret etti. 9 Kasım'da Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsunspor'un kullandığı Nuri Asan Tesisleri'ni 10 yıllığına Kırmızı- Beyazlılara kiraladı. 10 Kasım'da önce tesislerde, ardından da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. 11 Kasım'da Samsunspor Haberaks TV'den yayınlanan maçta Keçiörengücü'ne 2-1 yenilirken, net bir golü ofsayt gerekçesiyle verilmedi. 12 Kasım'da Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevine vekaleten Erkan Özcan atandı. 13 Kasım'da Teknik Direktör Taner Taşkın lider Sarıyer'le oynayacakları maçın şampiyonluk mücadelesi değil sıradan bir maç olduğunu söyledi. 15 Kasım'da Sarıyer Kaymakamlığı'nın Samsunspor taraftarın için sezon başından bu yana uygulanmayan güvenlik önlemleri kararı alması çifte standart olarak yorumlandı, maç öncesi taraflar iyice gerildi. 16 Kasım'da Başkan İsmail Uyanık orta vadedeki hedeflerinin kulübü kendi kendine yeten bir yapıya kavuşturmak istediklerini söyledi. Aynı gün toplanan PFDK Samsunspor'a Keçiörengücü maçından dolayı 5 bin TL para cezası verdi. 17 Kasım'da Samsunspor Danışma Kurulu altyapıya tesis kurulması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'i ziyaret etti. Bir dönem Samsunspor'da da görev yapan efsane spor adamı Metin Türel hayatını kaybetti. Başkan İsmail Uyanık Metin ağabey kalbimizde yaşayacak" dedi.

KARAASLAN'DAN MÜJDE

Samsunspor Haberaks TV'den yayınlanan ve deplasmanda oynanan maçta 18 Kasım'da Sarıyer'le 1-1 berabere kalarak liderlik şansını kaçırdı. 21 Kasım'da Başkan İsmail Uyanık, "Dere geçilirken at değiştirilmez. Biz de Teknik Direktörümüz Taner Taşkın'la yola devam edeceğiz" dedi. Haberaks TV'deki futbol55 programına katılan Taner Taşkın ise, "İyi niyetli eleştirilere tabiki varım. Ancak bazıları sadece bizim enerjimizi düşünmek için yorum yapıyor" dedi. 23 Kasım'da Samsunspor'un efsane oyuncuları arasında yer alan 'Çolak Ömer' lakaplı Ömer Kuranel vefat etti. 25 Kasım'da Samsunspor, Haberaks TV'den yayınlanan maçta Hacettepe'yi 2-0 mağlup etti. 26 Kasım'da Hacettepe maçını Haberaks TV ekranlarından izleyen Samsunspor A.Ş.'nin en büyük ortaklarından Yüksel Yıldırım, kulüpte tüm yetkinin İsmail Uyanık'da olduğunu hatırlatarak, gerekli transferlerin de yapılacağını belirtti. 30 Kasım'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, stadın yerine yapılacak Millet Bahçesi içerisinde Samsunspor anıtının da olacağı müjdesini verdi. 2 Aralık'ta Haberaks TV'den yayınlanan ve deplasmanda oynanan maçta Yılport Samsunspor, Utaş Uşakspor'u 2-1 mağlup etti. 4 Aralık'ta Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Samsunspor ortak sevdamız, ne kadar hizmet etsek azdır" dedi. Aynı gün Samsunsporlu futbolcular Dünya Engelliler Günü nedeniyle Samsun 1919 Görme Engelliler Kulübü ile futsal maçı oynadı.

DEVREYİ 3. BİTİRDİK

5 Aralık'ta futbolcuların giydikleri formanın parasını cebinden verdiği belirtildi. 6 Aralık'ta Başkanvekili Tahsin Kosif, Samsunspor'u her sene Avrupa kupalarına giden bir kulüp yapmak için çalıştıklarını söyledi. 8 Aralık'ta Yılport Samsunspor, Haberaks TV'den yayınlanan maçta Manisaspor'u 4-0 yenip bu sezonun en farklı galibiyetini aldığı gibi maç fazlasıyla da bu sezon ilk kez lider oldu. 9 Aralık'ta Belçika'nın Genk takımından altyapı işbirliği için Samsun'a gelen ekip incelemelerinin ardından şehirden ayrıldı. 10 Aralık'ta Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Aydın, altyapıya Genk'ten de bilgiler alarak kendilerine has bir model kuracaklarını söyledi. 11 Aralık'ta Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara, Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık'a iade-i ziyarette bulundu. Başkan Uyanık, "Samsunspor'a herkesin saygı göstermesini bekliyoruz. Bunun aksine davranılırsa Samsunspor aciz değil, gereğini yapar" dedi. 12 Aralık'ta Haberaks TV'de yayınlanan futbol55 programına konuk olan Basın Sözcüsü Suat Çakır, "Statta üst düzey güvenlik önlemleri var. 6222 yasası sadece bize mi var? Diğer illerde uygulama nasılsa, burada da aynısını istiyoruz" dedi. 16 Aralık'ta Yılport Samsunspor, deplasmanda lider Sakaryaspor'la 2-2 berabere kalırken, ilk yarıyı 37 puanla 3. sırada kapattı. 18 Aralık'ta devre arası transferi için sezon boyunca izlenen 200 oyuncu mercek altına alındı. 19 Aralık'ta Haberaks TV'deki futbol55 programına katılan Başkan İsmail Uyanık, "Kulüplerin durumu ortada. Samsunspor'un önü açık. Biz erken şirketleşmenin meyvelerini toplayacağız" dedi. 23 Aralık Samsunspor ikinci yarı hazırlıklarına Samsun'da başladı.