İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şubesi Başkanı Cevat Öncü, Samsun-Ankara arasında gerçekleştirilen karşılıklı direkt uçuşların her gün yapılması talebiyle basın toplantısı düzenledi. İMO Samsun Şubesi Toplantı Salonu'nda konuşan Öncü, iki il arasında haftanın bazı günleri yapılmayan karşılıklı direkt uçuşların, iş insanları ve yöneticileri zor durumda bıraktığını söyledi. Öncü, seferlerin mevsimsel olarak değişiklik gösterdiğini belirtti.

GÜNÜBİRLİK GİDEMİYORUZ

Öncü, "Ocak-Mart 2019 dönemine bakıldığında pazartesi, çarşamba ve cuma günleri iki il arasında karşılıklı direkt seferler olmadığını görüyoruz. Günübirlik seyahat ihtiyacında bulunan iş insanları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri bu olanağı bulamıyor. Ankara'nın başkent oluşu, bakanlıkların tamamının orada bulunması ve birçok kuruluşun genel merkezinin orada bulunması sebebiyle, bu sorunun çözülmesi önemli bir konu" dedi.

İMZA ATTILAR

Açıklamanın ardından İMO Samsun Şubesi tarafından hazırlanan dilekçeye, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, MÜSİAD Samsun Şubesi Başkanı Haluk Tan, SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, SAMÇEP Başkanı Mehmet Özdağ, Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı İshak Memişoğlu, Tüm-Bel-Sen Samsun Şubesi Başkanı Suat Yıldız, SMMMO Başkanı Hayrul Kayar, CHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Bayram Çelik imza attı.

Şükrü Berk ASKAR