Samsun'da yaşan 101 yaşındaki asırlık Nuriye Ürün'e Samsun Valisi Osman Kaymak eşi Emine Kaymak doğum günü sürprizi yaptı. 101 yaşına giren Nuriye Ürün, uzun ve sağlıklı ömrünü süt ürünlerine borçlu olduğunu söyledi

Samsun'un İlkadım İlçesi Çiftlik Mahallesi'nde oturan ve 101. yaşına giren 3 çocuk, 7 torun sahibi Nuriye Ürün'e, Samsun Valisi Osman Kaymak eşi Emine Kaymak doğum günü sürprizi yaparak ziyaret etti. Osman Kaymak eşi Emine Kaymak, Nuriye nineyle birlikte doğum günü pastası kesti. Emine Kaymak Nuriye nineye şal hediye etti.

SÜT ÜRÜNLERİNE BORÇLUYUM

Nuriye Ürün, sadece tansiyon hastalığının olduğunu söyleyerek, "Sağlıklı yaşamımı doğal süt ürünlerine borçluyum. Bol bol doğal yoğurt yiyor, süt içiyorum. Sağlıklı gıdalar tüketiyorum. Allah sizlere de sağlıklı ve uzun yaşamlar versin" dedi.


Ağır yemekler yemediğini belirten gelin Nuriye ninenin gelini Necla Ürün, "Kayınvalidemin sağlıklı yaşamasındaki en büyük etken, süt ürünleri ve el yapımı yoğurt, tarhana çorbası ve sebze yemekleridir. Öyle ağır yemekler, baklava, kızartma ve börek türü şeyler yemezdi. 3 oğlu, 7 torunu ve 6 tane de torununun çocuğu var. Sağlık durumu bizlere oranla çok iyi. Sadece bazen tansiyon sorunu yaşıyor o kadar" diye konuştu.

BENDEN SAĞLIKLI

Annelerinin doğum gününü ilk defa kutladıklarını söyleyen küçük oğlu Dinçer Ürün, "Anneme işten gelirken Tekkeköy İlçesi'nden köy sütü alırım. Biz pide veya hamur işi yediğimizde o yemez. Yemesine ve sağlığına dikkat eder. Ben de birçok hastalık var ama annem bu yaşında benden daha sağlıklı. Allah ona uzun ömür versin. Bu zamana kadar annemin doğum gününü hiç kutlamadık. Yengemler vasıtasıyla doğum günü kutlamış olduk" şeklinde konuştu.

SAYGI DUYMALIYIZ

Vali Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak, çocukları, gelinleri ve torunlarıyla yeni yaşına giren Nuriye Ürün nineye sağlıklı daha nice yaşlar diledi. Vali Kaymak, "Toplum olarak büyüklerimize saygı duymak zorundayız. Büyüklerine hürmet etmeyenler, gelecek yaşamlarında kendilerine hürmet edecek insan bulamazlar. Onlar bizim her şeyimiz. Büyüklerimize saygı ve sevgide kusur etmeyelim. Büyükler ailelerin dinamiği ve huzurudur. Bizim toplumumuzda aslında huzurevleri yoktur. Maalesef huzurevlerine de zaman zaman ihtiyaç oluyor. Nuriye teyzemizin ailesiyle birlikte yaşaması da çok anlamlı. Evlatlarına da teyzemize iyi baktıkları için çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Bayram OK