GÜNDEME TAŞIDIK

Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, gazetemizde 10 Ocak'ta yayınlanan röportajında, altyapıya dev bir tesis kurmak istediklerini bunun için de Samsun Büyükşehir Belediyesi Toprak Dökme Sahası'nı belirlediklerini ifade etmişti. Başkan İsmail Uyanık, aynı röportajında bu konudaki isteklerini uzun bir süre önce iletmelerine rağmen ilgisizlik, hareketsizlik ve olayın tam anlaşılamaması sebebiyle ilerleme kaydedemediklerini açıklamıştı. Bu konuda şehrin idarecilerini göreve çağıran Başkan İsmail Uyanık, "Vakit nakittir, bir an önce harekete geçmeliyiz" demişti.

HABERLER SES GETİRDİ

Gazetemizde yayınlanan Başkan İsmail Uyanık'ın röportajının ardından büyük bir kamuoyu oluşurken, 11 Ocak'ta ise taraftarlar sosyal medya üzerinden, maddi manevi kendini Yılport Samsunspor'a adayan yönetime her türlü desteğin şart olduğunu görüşünde birleşmişti. Dünkü sayımızda ise Türkiye'de birçok ilde büyükşehir belediyelerinin şehir takımlarına tesis konusunda önemli destekler verdiğini, hatta tesisleri kendilerinin yaptığı vurgusunda bulunarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni de göreve çağırmıştık.

HABERLERİNİZİ TAKİP EDİYORUM

Tüm bu yaşananların ardından şehir dışında bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'den ilk açıklama geldi. Başkan Şahin, "Samsunspor'un değerli yöneticilerinin, kulübümüzün geleceğine yönelik çabalarını takdirle karşılıyorum. Son günlerde altyapı tesisi kurulmasına yönelik kulübümüzün değerli başkanı İsmail Uyanık'ın açıklamaları ve Büyükşehir Belediyesi'nden talep edilen yer ile ilgili gazeteniz aracılığıyla kamuoyunda gündeme gelen haberleri, 4 gündür şehir dışında bulunmama rağmen yakinen takip etmekteyim" diye konuştu.

TOPLANTI YAPILACAK

Başkan Zihni Şahin, şöyle devam etti: "Konuyla ilgili olarak önümüzdeki hafta içerisinde kulübümüzü ziyaret edecek, değerli başkanımız İsmail Uyanık ve değerli işadamımız Samsunspor A.Ş.'nin en büyük ortaklarından Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım ile bir araya gelip detaylı bir görüşme yapacağım. Konuya netlik kazandırmak amacıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız. Talep edilenler, bu konuda üzerimize düşenler masaya yatırılacak. Kulübümüzün sezon açılışında başta olmak üzere, her fırsatta dile getirdiğim gibi, Samsun'umuzun en büyük değeri, en büyük markası olan Samsunspor için Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Samsunspor'umuz her şeyimizdir."