Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2018 yılsonu itibariyle 496 bin hektar alanda daha toplulaştırma çalışmasını tamamladık. 2023'e kadar 8,5 milyon hektar alandan toplulaştırma çalışmalarını tamamlamış olacağız" dedi.

Atıl Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması ile Arazi Bankacılığı Kurumsal Altyapı Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda konuşan Bakan Pakdemirli, tarım yapılabilir arazilerinin Rusya'da yüzde 8'inin, Fransa'da yüzde 2'sinin, İspanya'da yüzde 8'inin, Polonya'da yüzde 4'ünün atıl durumda olduğunu, Türkiye'de ise 24 milyon hektarın yüzde 8,3'ü yani 2 milyon hektar tarım alanının atıl durumda olduğunu söyledi. Pakdemirli, "Bu atıl tarım alanlarının aynı zamanda yüzde 25'lik kısmı da sulama imkanına sahip arazilerden oluşmaktadır. Bu da yaklaşık olarak 500 bin hektarlık araziye denk gelmektedir. 2 milyon hektar tarıma kazandırıldığı takdirde yıllık olarak ortalama 13 milyar TL'lik bir gelir artışı sağlamak mümkün" diye konuştu.
Bakan Pakdemirli, tarım alanlarının atıl kalmasının en önemli nedenlerinden birisinin miras nedeniyle aşırı derecede parçalanması olduğunu da sözlerine ekledi.