Canik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, Türkiye'de birçok şehre örnek gösterilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından AB Hibe Destekli projeler arasında en başarılı proje olarak birinci seçilen MEMGE'yi (Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor) ziyaret etti. Öğrenciler, burada ustalar ile beraber hamur yoğurarak, pide yaptı. Eğlenceli vakit geçiren öğrenciler, kendi yaptıkları pideleri daha sonra afiyetle yedi.

ÇOK MUTLU OLDUK

Özel misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten MEMGE Kurs Yöneticisi Elmas Odabaş, 'Özel öğrencilerimiz bizler gibi her şeyi yapabiliyorlar. Biz MEMGE kursu olarak, Canik Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki öğrencilerimizi burada ağırladık. Burada pide yaptılar. Ziyaretlerinden ötürü çok mutlu olduk ve onları her zaman bekliyoruz' dedi.

FARKLARI YOK

Okulun Psikoloğu Gülşah Balta ise, 'Bizim çocuklarımızda diğerleri gibi, hiçbir farkları yok. Bu ve bunun gibi projelere sürekli olarak katılıyoruz' dedi. Okul öğretmeni Ayşegül Kurt, 'Çocukları farkındalık olarak bu projeye kattıkları için MEMGE'ye teşekkür ediyoruz' ifadelerinde bulundu.