İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mimarisiyle Türkiye'ye örnek olan ve inşaatı tamamlanmak üzere olan Karadeniz'in en büyük Cami ve Külliyesi ile ile ilgili Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdi.

ERDOĞAN BEĞENDİ

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, Selçuklu, Osmanlı, Babür, Fas, Endülüs mimari tarz ve süslemelerinden esinlenerek özgün bir mimari geliştirilen Karadeniz'in en Camii ve Külliyesi ile ilgili basımı yapılan kitapçık üzerinden Erdoğan'a detaylı bir sunum yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mimarisini çok beğenerek, takdir ettiği Cami ve Külliye'nin memnuniyet verici güzel bir eser olduğunu ifade etti.

MEDENİYETİMİZİN İZLERİ

Selçuklu mimarisinden esinlenilerek inşa edilen Cami ve Külliye'ye büyük bir ustalık isteyen kesme taş işçiliği ile eşsiz bir görünüm kazandırdıklarını ifade eden Başkan Tok, 'Mimarisiyle göz kamaştıran bu muazzam eseri inşa etmeden önce kadim medeniyetimizin izlerinden oluşan bir şaheser ortaya çıkarmak istedik. İslam dünyasının doğusundan batısına kadar farklı coğrafyalardan izler taşıyan Cami ve Külliye, 6 bin 500 metrekare üzerinde iki bölüm olarak inşa edilmiştir. 300 araçlık kapalı otoparkı, 900 ve 750 kişilik seminer ve toplantı salonu, ibadet, etüd merkezi, dinlenme bölümleri ve sosyal mekanları bulunmaktadır. Anadolu Selçuklu mimarisinin baskın olarak kullanıldığı yapı taş ve ahşap malzemelerden imal edilmiştir. Mimari tasarım malzemeyi esas alarak kurgulanmıştır. Ecdadımızın mimari alanda bıraktığı mirası günümüze taşıyarak, geleceğe önemli bir eser bırakıyoruz ' dedi.