Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkanı (SATEM), Türkiye genelindeki oda başkanları ile aldıkları kararla, korsan emlakçılara karşı mücadeleye başladıklarını belirtti.

İHBAR EDİN

Oral, emlak piyasasındaki fiyat belirsizliğinin sebebinin 'korsan' emlakçılar olduğunu söyleyerek, "Korsan emlakçılara ve ayakçılara savaş açtık. Vatandaşlar bu kişileri kurduğumuz ihbar hattına bildirsin" ifadelerini kullandı. "Herkes kendi kapısının önünü temizleyecek" diyen Oral, "Dengesizliğin en önemli sebeplerinden biri korsan emlakçılar ve ayakçılar. Biz bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz ve 'Korsana hayır' diyoruz. Vatandaşlar bu konuda duyarlı olmalı, eğer korsan emlakçılarla karşılaşırsanız herhangi bir olumsuz durumda muhattap bulamazsınız. Vatandaş, gayrimenkul işlemleri için resmi belgesi olan emlakçıyla çalışmalı. Korsan emlakçıyla karşılaşan kişi bize ihbarda bulunsun. Biz gerekli işlemleri yaparız" sözlerini kaydetti.

RESMİ BELGEYE DİKKAT!

Emlakçıları sertifikaları konusunda uyaran Oral, "Mesleki Yeterlilik Belgesi için 5 Şubat'ta sınavlarımızı açacağız. Bakanlığın bize gösterdiği firmalar dışında verilen hiçbir belgenin geçerliliği yok. 5 Haziran 2018'ten sonra işyeri açan emlakçılar, bu belgeye sahip olmak zorunda. Bu tarihten önce işyeri bulunanlar da odamıza başvurarak yetki belgesi almak durumunda. Ben oda başkanı olarak dürüst çalışacak arkadaşlarımızın her zaman yanındayım" şeklinde konuştu.