Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) bileşenleri, Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nde toplanarak basın açıklaması yaptı. SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Adalet Mahallesi'ndeki ağaçların kesilmemesi için başlattıkları kampanyaya binin üzerinde vatandaşın destek verdiğini ifade etti.

MAHALLELİ İSTEMİYOR

Özdağ, "Şimdiye kadar binin üzerinde ıslak imza topladık. Mahalleliler o ağaçların kesilmesini istemiyor. Biz Samsun'da yönetime geleceklere şimdiden sesleniyoruz: Bu ağaçları kesmeyin, bu hatayı yapmayın. Bu kampanyaya imza vererek, destek olan insanların taleplerini görmezden gelmeyin. 10 kuruş firmaya, 15 kuruş devlete gelir yaratıp poşet satarak çevrecilik yapılmaz. Çevrecilik bu ağaçları koruyarak olur. Samsun'da yaşayan binlerce insanın iradesine saygı duyun' diye konuştu.

OKUL YAPIMINA UYGUN DEĞİL

Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı İshak Memişoğlu ise arazinin, yapılması planlanan okul için uygun bir yer olmadığını ifade ederek, "Seçilen arazi gerek büyüklük bakımından gerekse topoğrafik yapısı itibariyle okul yapımına uygun değil. Arazi, 45 dereceye varan eğimli bölümden oluşuyor ve 40. Sokak ile Karadeniz Caddesi arasındaki 12 metrelik kot farkı nedeniyle elverişsiz bir alan. Eğitim yapılarının açık alan ihtiyaçları da göz önüne alındığında bahse konu alanda açık alan oluşturulabilmesi için yüksek istinat duvarlarına ve dolguya ihtiyaç duyulacak. Bu durum da kamu kaynaklarının israfı anlamına geliyor. Doğacak olumsuzluklardan İlkadım Belediyesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Valiliği sorumludur' şeklinde konuştu.

Şükrü Berk ASKAR