Karar verir ve ileriye atılırsanız kazanırsınız ya da kaybedersiniz ama karar vermezseniz, daha doğrusu veremezseniz kazanma ihtimaliniz hiç yoktur, kaybedersiniz. Hele de yarıştığınız alan siyaset alanıysa hepten kaybedersiniz.

Bu kentte bir ay boyunca kararsızlığın her geçen gün ilgi kaybeden ve hatta sıkıntı vermeye başlayan gösterisi sergilendi. Ama sadece kararsızlık değildi aynı zamanda siyaset öngörüsüzlüğü idi sergilenen.

Dün itibariyle 'kararsızlık' yerini 'kararlılığa' bırakmıştır. MHP'den ihraç edildikten sonra 'ne yapacağı' konusu değişik spekülasyonlara konu olan Samsun Milletvekili Erhan Usta 'bağımsız adaylığını' sosyal medya hesaplarından açıkladı. Şimdi Samsun seçimleri yeni bir sürece giriyor. Kemal Vehbi Gül'ün 1973'te bağımsız adaylığında kırk altı sonra Samsun yeniden bir bağımsız adayın 'iddialı' seçim yarışına sahne olacak. Kemal Vehbi Gül, o seçimi kazanmıştı; bakalım 31 Mart'ta ne olacak?

Görünen o ki, geçen süreçte İyi Parti kurmayları 'siyaseti doğru okuyamamış', oldukça büyük zaman ve enerji kaybetmişlerdir. Önce değişik kanallardan Zihni Şahin'i aday göstermek isteyen İyi Parti karargahı ikinci hüsrana da Erhan Usta ile uğramıştır.

Erhan Usta'nın bağımsız adaylık açıklamasında seçmen nezdinde 'heyecan uyandıracak ve prim yapacak' oldukça iddialı cümleler var. Ancak bir de 'Usta aday olursa, şu olur, bu olur, onun işine gelir, bunun işine gelmez' yorumlarına kulak asmayınız!' cümlesi var ki, olacakları olmadan önce haber veriyor.

Konuşmanın tamamını haber sütunlarında bulacaksınız. Anlaşılan Samsun seçimleri oldukça renkli ve ilginç geçecek.