Samsun'da 2016 yılında yapılan golf sahası, Dünya'da ilk ve tek deniz doldurularak yapılan golf sahası olma özelliği taşıyor. Türkiye'de ilk kez bir yerel yönetim yatırımıyla faaliyete geçirilen Samsun Golf Kulübü sahası, Türkiye standartlarının üzerindeki alt yapısıyla da büyük ilgi görüyor

EN İYİLER GELECEK

Samsun'un Atakum ilçesi sahilinde 600 dönüm açık alan üzerinde kurulu olan ve 18 çukurlu tesise sahip olan Samsun Golf Kulübü, uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilecek seviyeye çıkarıldı. 6 bin 200 metre ve 72 vuruşluk saha olarak hizmet verecek olan golf sahası ile iş adamlarının ve spor turizminin şehre katkı sağlaması amaçlanıyor.
Samsun Golf Kulübü Başkanı Kadir Koçak, 'Kulübümüzde bu yıl federasyonun 15 minikler, yıldızlar ve yetişkinler kategorilerinde turnuvaları olacak. Aynı zamanda bu yıl Samsun'un ev sahipliğinde büyük bir golf turnuvası 'European Challenge Tour' yapılacak. 25-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek turnuvaya Avrupa'nın en iyi profesyonel oyuncuları gelecek. Bu tür uluslararası turnuvalar, Samsun'un Dünya genelinde tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip olacak. Golf sahası bu özelliği ile Samsun için önemli bir nokta' dedi.

SAMSUN GOLF MÜKEMMEL

Ankara Golf Kulübü'nden Samsun'a gelerek golf oynayan Hakan Kaya, 'Ankara'da yaşıyorum. 8 yıldır golf oynuyorum. Samsunluyum. İlimizde böyle bir saha mucize gibi. İlk duyduğumda inanmamıştım. Olağanüstü bir saha. Kulüp mükemmel, personel mükemmel, saha mükemmel. Bu saha Türkiye'deki ilk halk sahası. Golf biraz, herkesin yapamayacağı pahalı bir spor gibi bilinir. Bütün dünyada da böyledir. Ama Samsun'da böyle bir durum yok. Kulüp üyelikleri pahalıdır. Ama halk sahaları herkese açıktır. Yurt dışında da insanlar gider fazla para harcamadan golf oynayabilir. Türkiye ise sadece bu şartlarda sadece Samsun var. Bu fiyata, bu kalitede golf oynanabilecek başka bir golf sahası yok. İnşallah buradaki sporcu sayısı artacaktır. Samsunluları bu kulübe davet ediyoruz. Hayatları değişecek. Bundan emin olabilirler.

EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Yine Ankara Golf Kulübü'nden Fatih Erduran ise, 'Avukatım, Ankara'da yaşıyorum. 7 yıldır golf oynuyorum. Golf'u çok seviyoruz. Golf kişinin kendi disiplinin ve sağlık bakımından çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca golf sahalarının bulunduğu bölgeye ekonomik katkıları olduğunu biliyoruz. Bu saha sayesinde Samsun'u görmüş olduk. Samsun tam bir spor kenti olmuş. Sadece golf değil, birçok sporun bir arada yapılabildiği tesisler yapılmış. Samsunluların golf'e olan ilgisinin artmasından yanayım. Böyle bir golf sahası kolay bulunabilen bir imkan değil. Şartları da çok uygun. Samsun'da golf turizminin gelişmesiyle birlikte, dışarıdan gelecek olan oyuncu sayı da çok artacaktır. Mesela Antalya'da golf turizminin payı çok büyük. Bu neden Samsun'da olmasın. Golf oyuncuları tatillerini bile golf oynayabilecekleri yerlere göre planlarlar' ifadelerini kullandı.

AYAKTA TUTMAK LAZIM

Erduran, 'Samsun'daki insanlar da hem golf oynayarak, hem de golf turizmine katkıda bulunmalılar. Bu sahayı ayakta tutmak lazım. Bizim için bu sahanın varlığı çok önemli. Golf bir şehrin çevresini değiştiriyor. Ve burada başka yerlerde bulamayacağınız ilgi ve yakınlıkla karşılanıyorsunuz. Bizde dışarıdan gelerek burada golf oynuyoruz. Ve burada Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara golf eğitimi verildiğini duyduğumda çok sevindim. Bu sadece golfle ilgili değil. Herhangi branşta çocukların gençlerin önünün açılması, yetişme imkanı verilmesi gerçekten çok güzel. Belki de hayatları boyunca golfle tanışamayacak olan çocuklar bu proje sayesinde golf oynuyorlar. İleride kariyerlerinde golf oynamış bireyler olarak kendilerini tanıtacaklar. Buradaki arkadaşlara teşekkür ediyorum"diye konuştu.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Başkan Kadir Koçak, 'Devlet destekli proje kapsamında Baruthane İlköğretim Okulu ve Sevgi Evlerin'den gelen çocuklar da golf eğitim alıyor. Bu proje sayesinde halk arasında pahalı olarak bilinen golf sporunun kapısını herkese açıyoruz"dedi.

Salim YILDIZ