Samsun İl Jandarma Komutanlığı, asker olma hayali kuran down sendromlu Faruk Tomurcuk'un isteğini geri çevirmedi. Askeri kamuflaj giyen Tomurcuk, silah arkadaşlarıyla birlikte yemin etti ve takdir belgesini İlçe Jandarma Komutanı Hakan Akçay'dan aldı

Samsun'un Salıpazarı İlçesi'nde yaşayan down sendromlu 29 yaşındaki Faruk Tomurcuk'un en büyük hayali asker olmaktı. Ailesi İlçe Jandarma Komutanlığı'na müraacat etti ve ailenin dileği geri çevrilmedi. Genç adam için askeriyede temsili yemin yemin töreni yapıldı. Törene, Salıpazarı Kaymakamı Ali Osman Bulat, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Salıpazarı Emniyet Amiri İbrahim Özden, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Akçay, Faruk Tomurcuk'un ailesi ve komutanlık görevlileri katıldı.

YEMİN ETTİ

Askeri kamuflaj giyen Tomurcuk'un yemin töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Silah ve bayrak üzerine elini koyarak yemin eden Tomurcuk'a İlçe Jandarma Komutanı Hakan Akçay takdir belgesi verdi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Karakol Komutanı Kamil Bulut yaptı.

HER TÜRK ASKER DOĞAR

Yemin ederek asker olan genç Tomurcuk'a hizmet belgesi veren Salıpazarı Kaymakamı Bulat, 'Bugün burada Faruk kardeşimizin temsili askerlik tören programı için toplandık. Bilinmektedir ki her Türk asker doğar ve vatanını korumak için canını feda etmekten asla kaçınmaz. Türk ordusu dünya üzerindeki en güçlü ordudur. Bu onur hepimizin, Faruk kardeşim de bu ordunun bir parçası olarak askerliğine yemin ederek başlayıp başarıyla bitirdi. İlerde ihtiyaç olduğu zaman Faruk kardeşimiz bizlerle olacak, kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar ve tüm askerlerimize hayırlı teskereler diliyorum" diye konuştu.

AİLE ÇOK MUTLU

Törenden sonra herkese teşekkür eden Faruk Tomurcuk'un yakınları, 'Kardeşimiz Faruk asker olmayı çok istiyordu, biz de bu durumu Salıpazarı İlçe Jandarma Komutanımıza bildirdik. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Böyle bir program gerçekleştirdiler. Biz de çok mutlu olduk. Başta kaymakamımız olmak üzere jandarma komutanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz' dedi.