14 Şubat Sevgililer Günü'ne iki gün kalırken, sevginin ve aşkın sembolü olan gül yeniden gündemde. Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından 1982 yılından beri Samsun'da düzenlenen çiçek mezatı, üreticilerle esnafı buluşturuyor.

ESNAF MEZATA AKIN EDİYOR

14 Şubat dolayısıyla en çok gülün satıldığını belirten Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Samsun Şube Müdürü Recep İçigen, 'Bin bir çeşit çiçeği görücüye çıkararak esnaf ile buluşturuyoruz. 14 Şubat'ın yaklaşmasıyla esnaf, mezata akın ediyor. Yarın da çiçek mezatında yoğunluk bekliyoruz. İzmir, Antalya, Yalova ve Mersin'den gelen çiçeklerimizin açık artırma usulü ile satışını gerçekleştiriyoruz. Giresun, Ordu, Samsun, Amasya ve Sinop illerine yani bölgeye hitap ediyoruz' diye konuştu.

YÜZDE 50 ARTIŞ BEKLENİYOR

Yaz döneminde Samsun'da gül üretiminin fazla olduğunu ancak kış aylarında bu üretimin düştüğünü aktaran İçigen, 'Samsun'da hava sıcaklığı düşük olduğundan dolayı güllerimiz dışarıdan geliyor. Genelde Adana ve İzmir güllerini satıyoruz. Satışlarımızda normal güne göre yüzde 20-25 artış bekliyoruz. Belki yüzde 50'yi bile bulabilir. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yaklaşık 150-200 bin civarında gül satışı bekliyoruz. Sevgililer günü için sadece gül değil, orkide, karanfil ve tüm çiçekleri satıyoruz. Sevgililer günü bizim ve çiçekçiler için özel bir gündür' dedi.

Erdinç YILDIZ / Özel haber