Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu tarafından verilen iftar programına katıldı. Federasyon Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven ile Fatih Sultan Mehmet Caddesi esnaflarının da yer aldığı iftarda, orucunu federasyon yöneticileri ve federasyona bağlı dernek üyeleri ile birlikte açan Başkan Genç, iftar sonrasında ise Samsun'da yaşayan Gümüşhanelilerle sohbet etti. STK'ların şehrin gelişimi açısından önemine dikkat çeken Başkan Genç, şehrin geleceğinin, insanın geleceği olduğunu belirterek, şehrin gelişimi noktasında herkese görev düştüğünü söyledi.

ŞEHRE ZENGİNLİK KATIYORUZ

Sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği faaliyetlerin birlik ve beraberliği sağladığını belirten Başkan Genç, "Memleketimiz insanlarının değerlerini, kültürlerini, birlik ve beraberliklerini koparmamalarında derneklerimizin büyük katkısı var. Farklı şehirlerden gelen insanlarımız Samsun'un kültürel zenginliğine, kültürüne zenginlik katmaktadır. Birlikte yaşadığımız bu şehri geliştirme ve güzelleştirme adına birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Samsun'da yaşayan insanlarız. Hangi şehirden gelirsek gelelim yaşadığımız şehir olan Samsun'da hepimize önemli görevler düşmektedir" dedi.

ŞEHİR, MEDENİYETİN AYNASI

Kimlikli şehirlerin, yaşadığı yeri evi olarak görenlerin gayretleriyle güzelleştiğini ifade eden Başkan Genç, "Samsun bizim evimiz. Şehrin kendisini, içinde yaşayan insanları ve o şehre hizmet veren yerel yönetimi birbirinden ayıramayız. Şehir, medeniyetin aynasıdır. Bir şehir sadece taş, toprak ve çimento ile meydana gelmez. Şehre ruh kazandıran medeniyet ve kültürdür. İşte şehrimize farklı coğrafyalardan gelen insanlarla oluşan bu zenginlik, bu şehrin kültür ve medeniyetini oluşturur. İşte bizler, yaşadığımız şehrin ruhunu oluşturuyoruz. Biz neysek, şehir o. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur" diye konuştu.

TARİHİ KODLARA UYGUN GELİŞİM

İnsanın bozulması halinde, şehrin de bozulacağını dile getiren Başkan Genç, "Şehrin geleceği, insanın geleceğidir. Şehirlerimizi ne kadar planlı ve sadece fiziki olarak değil de, içerisine değerlerimizi katarak inşa edersek, geleceğimiz de o kadar güzel olur. Şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Aslında bir bakıma belediye başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır. Tarihte önemli şehir veya ülke olmak yetmez, bugünü yakalamak, bugün de ona göre çalışma yürütmek, değişimin ve gelişimin dışında kalmamak gerekiyor. Ancak şehirde şehir ahlakını ve şehir kültürü oluştururken, tarihi kodlarımızı unutmamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.