Avrupalılar arasında domates bu sebzeden daha çok beğeni toplamış ve İtalya'ya getirildiğinde Akdeniz ikliminde iyi yetişmiş. Fakat dünya mutfaklarında yayılmaya başlayınca büyük Meksika aileleri Tomatillo'yu ziyafet sofraları yanı sıra birçok restoranda kullanılmaya başlamış.

Hafif ekşi tadıyla Meksika soslarının vazgeçilmez malzemelerinden bir olan tomatillo lezzetini belirginleştirmek için pişmiş olarak tüketilebildiği gibi çiğ olarak da kullanılabiliyor.

Kahverengimsi kabuğun altındaki meyvesi yeşil ve sertken kullanılması tercih ediliyor. Buzdolabında iki hafta kadar saklanabiliyor.

Kabukları ayırıp hava almayan plastik bir poşete saklanması gerekiyor. Birçok hastalığa faydalı olduğu belirtiliyor. İşte yeşil domates tomatillonun bilinmeyen faydaları:

SİNDİRİMİ DÜZENLER

Sebzelerin çoğunda olduğu gibi, tomatillo yüksek düzeyde diyetetik lif sağlar. Bu sindirim sisteminin işlevlerini destekler ve vücudun yağları çok daha iyi emmesine yardımcı olur.

KANSERİ ÖNLER

Böylece, bağırsak sistemini iyileştirir ve kabızlığı, gazı ve abdominal distansiyonu ortadan kaldırır. Tomatillo, bilimadamlarının antibakteriyel ve anti-karsinojenik fonksiyonlarını anlamak için çalıştığı ixocarpalacton A gibi fitokimyasal antioksidanlar içerir. Antioksidanlar, serbest radikallerin etkileriyle savaşırlar.