Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD), Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta'yı düzenledikleri kahvaltı programında ağırladı. MOBİD Başkanı ve Eker Kanepe Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Eker'in ev sahipliği yaptığı programda Usta, mobilyacı iş adamlarının sorunlarını dinledi ve seçim vaatlerini anlattı.

EKER: İHTİSAS OSB İHTİYACIMIZ VAR

MOBİD adına konuşan Başkan Bahattin Eker, "Türkiye'de mobilya üretiminin en çok yoğunlaştığı iller sıralamasında 2000'li yıllara kadar Samsun ilk 10'da bulunmaktayken, 2000'den sonra 33. sıraya geriledi. Ancak sektör temsilcileri, önemli gayretler gösterdi ve 2010 yılından Samsun 16. sıraya yükseldi. İlimizde mobilya sektörümüzün büyümesi, istihdam artışının sağlanabilmesi ve üretim yeri yetersizliği yaşayan sektör temsilcilerimiz için Mobilya İhtisas Organize sanayisine ihtiyaç duyulmaktadır. İhtisas sanayi bölgelerinde sektör temsilcilerinin kümelenmesiyle birlikte üretim, istihdam ve ihracat faaliyetleri artmaktadır" dedi.

USTA: ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ

Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları MOBİD üyelerine anlatan Usta, "Ülke ekonomisinin durumuna bağlı olarak Samsun ekonomisini kalkındırmak için gerekli hamleleri atacağız. Harcamaları çok daha verimli yaparak belediyenin borcunu azaltacağız. Kaynaklarımızı düzgün kullanmamız lazım. Sektörel sorunlarınızın çözümü için sektör temsilcilerinin tamamıyla oturup konuşmamız gerekiyor. Mobilya sektörünün sorunlarıyla alakalı belediyenin yapabileceği bir şey varsa; elimizden geleni yaparız. Eğer OSB kurulması konusunda bir gereklilik varsa; ne gerekiyorsa yaparız" şeklinde konuştu.

Yasir BABA