'Geleceğe Köprü: İş Kadınları için Katılımcı Yönetim Projesi' açılış programı Samsun'da gerçekleştirildi. Projeyle, Samsun'da kadınların yer aldığı iş ortamının iyileştirilmesi, iş hayatına katılımının artırılmasının amaçlandığı kaydedildi. Projenin AB destekli 'Yerel STK'lar Hibe Programı' kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD), Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Portekiz sivil toplum kuruluşu Terras Dento (Entegre Gelişim Derneği) ortaklığında gerçekleştirililen projenin tanıtım toplantısı bir otelin konferans salonunda yapıldı.

KADINLAR DAHA BAŞARILI

Projenin açılışında konuşan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, kadınların birçok alanda temsil kabiliyetinin düşük olduğunu söyledi. OKA'nın kadını güçlendirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Özen, "Oysa kadınlar erkeklerden daha başarılıdır ve aileyi, iş yerlerini, siyaseti kadınlar yönetmelidir. Bu zamana dek birçok destek projesi yapıldı, bu proje de onlardan birisi. Biz Avrupa Birliği kaynaklarını en fazla kullanan bölgede yer alıyoruz. Türkiye'deki IPA kaynaklarının beşte birini biz kullanıyoruz. Bizim projelerimiz kabul görüyor ve uygulama şansı yaşıyor" dedi.

MÜLTECİ KADINLARA DA DESTEK

Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının sorumluluk duygusunun gelişmesi gerektiğini söyleyen SAMİKAD Başkanı Münevver Uğurlu ise, "Beceri ölçüsünde yeteneklerimizi geliştirmeliyiz. Üreteceğiz ki kalkınalım ama bu ürettiklerimizi, e-ticaretle dünyayla rekabet edebilir düzeye getirmeliyiz. Ülkemizin sürdürülebilir gelişmişliği için kadınlarımızın ülke ekonomisine katılımı kaçınılmazdır. Birçok kurum ile iş birliği yapıyoruz. Bölgemiz coğrafyasında çok mükemmel yerdeyiz. Turizm, tarım, lojistik, ulaşım, hava ve demiryolu ağımızla pazarlama yolumuz kolaylaşıyor. Eğitim ve istihdam sağlamaya, çalışıp daha çok kadına ulaşmaya çalışıyoruz. Bu projeyle de bir yıl boyunca iş kadınlarımızın teknoloji ile birlikte üretimlerini bir üste taşımak için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Projemiz TR83 bölgesinde kadın derneklerimizle birlikte sektörel çalışma faaliyetlerimizi yapacağız. Aktif kadın odaklı derneklerimizde iyileştirme rehberi hazırlayacağız. Ülkemizde yaşayan mülteci kadınlara da meslekleri ölçüsünde iş hayatına katılmalarına yardımcı olacağız" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU