GAZETEMİZE ANLATTI

Yılport Samsunspor, amatör futbol kulüpleriyle protokoller imzalarken, Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Aydın, anlaşmaların detaylarını gazetemize anlattı. Samsun'daki tüm kulüplere kapılarının açık olduğunu belirten Mehmet Aydın, "Biz Samsun'daki kulüpleri 3'e ayırdık. 5 veya 4 alt yaş kategorisine katılanları A, 3 veya 2 yaş kategorisine katılanları B ve 2 veya 1 yaş kategorisine katılanları da C olarak belirledik. Buna göre de A kategorisine 7 bin 500 TL, B kategorisine 5 Bin TL ve C kategorisine de 2 bin 500 TL imza bedelleri ödüyoruz. Protokolü imzalayan kulüp kategorisine göre bu paraları hak ediyor" diye konuştu.

KAZAN KAZAN FORMÜLÜ

Ödemelerin sadece bu parayla bitmediğini ifade eden Aydın, "Yılport Samsunspor olarak herhangi bir kulüpten oyuncuyu alırsak, 14 yaşının altındaysa 3 bin TL, 14 yaşının üzerindeyse 6 bin TL ödeme yapacağız. Bu oyuncuyla profesyonel sözleşme imzalanırsa, aldığımız amatör kulübe yine 25 bin TL ödeyeceğiz. Bunlarla da bitmiyor. Örnek veriyorum Yılport Samsunspor, x bir takımdan aldığı oyuncuyu profesyonel yapıp parlattıktan sonra, başka bir kulübe sattı. Bu satışından da yüzde 5'lik dilimi oyuncunun ilk amatör kulübüne ödeyeceğiz. Yani 1 Milyon Dolar'lık bir satış için ilk amatör kulübe 50 bin Dolar ödenecek" dedi.

18 KULÜPLE ANLAŞILDI

Mehmet Aydın şöyle devam etti: "Şu ana kadar 18 kulüple anlaşma imzaladık. Resmi olarak 105 bin TL ödeme yaptık. Samsun'da bizim şartlarımıza uyan 41 kulüp var ve hepsine kapımız açık. Bu işin sonunda 500 bin TL civarında protokol bedeli ödenecek. Sezon başında Başkanımız İsmail Uyanık'ın amatör kulüplerin lige katılma payını da ödediğini düşünürsek şu ana kadar amatör kulüplere 150 bin TL'lik desteğimiz oldu. Bu desteğimiz artarak devam edecek. Şunu da belirtmek isterim, imzalanan protokoller 3 yıllıktır. Her üç yılda yenilenecektir. Bu yıl bu oluşuma katılmayan kulüpler önümüzdeki yıl katılabilir."

TESİSLEŞME HAMLESİ

"İşimiz bu imzalardan sonra başlıyor. Başkanımız İsmail Uyanık'ın büyük bir özveri ile yürüttüğü altyapı projesi bittiğinde bu kulüpler, tesislerden faydalanabilecek. Antrenmanlarını altyapı tesislerinde yapıp, maçlarını da oynayabilecekler. Başkanımız İsmail Uyanık'ın da söylediği gibi bu proje Samsunspor'u değil Samsun amatörünü ilgilendiren öneme sahip. Bizler de tesis yapılana kadar anlaşmalarla kulüpleri bünyemize kazandırıp, onların yaşamalarını sağlayacağız. Yine belirli takvimlerle Samsun'daki tüm amatör maçları izleyip bunları raporluyoruz ve amatör oyuncuların gelişimleri hakkında da havuz oluşturuyoruz."