Hayvan Hakları Federasyonu ( HAYTAP) Samsun Temsilcisi ve gazetemiz köşe yazarı Gül Turan, HAYTAP'ın hazırladığı ve şehirlerde belediye başkanları tarafından imzalanarak hayvanın yaşam haklarının garanti altına alındığı sözleşmeyi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir'e imzalattı.

HAYTAP RİTÜELİ

Turan, AK Parti Kadın Kolları'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırladığı programın soru-cevap bölümünde söz alarak Demir'e sözleşmeden bahsetti. Samsun'da yaşayan hayvanlar için sözleşmenin önemli olduğunu vurgulayan Turan, "Bir önceki dönem başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ile HAYTAP olarak bir proje yaptık ve Samsun bakımevini hayata geçirdik. Türkiye'de bakanlığın dahi örnek aldığı bir yer oldu. Sizden bugün bir söz almak için geldim, bir akit getirdim. Bu HAYTAP olarak bizim bir ritüelimizdir. Bütün belediye başkanları bunu imzalar, Yusuf Ziya Yılmaz da imzalamıştı. Bunu bugün imzalamanızı rica ediyorum" diye konuştu.
Demir, Turan'ın verdiği sözleşmeyi okuduktan sonra tereddütsüz imzalayarak hayvan hakları konusunda önemli bir söz verdi.

Zerrin SOMUNCU