Medicana International Samsun Hastanesi, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanlarının katılımıyla 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Programa Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Doktor Remzi Karşı, Başhekim Op. Dr. Murat Küsdül, hastane yönetimi ve çalışanlar katıldı.

SAĞLIK HİZMETİ SANATTIR

Hastanenin Dr. Kamil Furtun Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Başhekim Op. Dr. Murat Küsdül, "Bugün İstanbul'da tıp öğrencilerinin işgale başkaldırışının 100. yılı. 14 Mart Tıp Bayramı'nızı kutluyorum. Tıp bir sanattır, hem de içinde insanlık sevgisini ayıramadığınız çok bir sanattır. Sağlık çalışanlarının sanatlarını icra ederken, maruz kaldığı şiddet olaylarının son bulması için gerekli tedbirlerin alınması en büyük önceliğimiz' ifadelerini kullandı.

KATMA DEĞER ÜRETİYORUZ

Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Remzi Karşı, konuşmasına hayatını kaybeden meslek şehitlerini anarak başladı. Karşı, "Samsun'da birçok tıp şehidi verdik. Kamil Furtun, Aynur Dağdemir ve tüm meslek şehitlerimizi anıyorum. İşgal kuvvetleri Haydarpaşa Tıp Fakültesi'ne konuşlanarak, öğrencileri ve hastaları bir köşeye iter. Ancak oradaki tıp öğrencilerinin direnişi bitmez. Öğrencilerin tıp bayramı kisvesi altında fakültede büyük bir Türk bayrağı açmasıyla tıbbiyeli direnişi başlar. O gün başlayan ateşle, hekimlerimiz en iyi hizmeti vermeye devam ediyor. Türkiye'de bin 578 hastane var, bunların 517'si özel hastane. Bunlar arasında en önemli yere sahip olan 25 yıl önce kurulan ve bugün 11 hastaneyle hizmet veren Medicana. Karadeniz'in en büyük hastanesi olan hastanemiz, 249 yatak ve 87 doktoruyla hizmete devam ediyor. Hastanemiz sürekli yeni bölümler açıyor ve katma değer üretiyor" dedi.

YÜKSEK HASTA MEMNUNİYETİ

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ise Medicana'nın hasta memnuniyeti açısından başarılı sonuçlar elde ettiğini vurgulayarak, "Bütün hastanelerde hasta memnuniyeti ile ilgili anketler yapılıyor. Bu anketlere baktığımızda Medicana'nın, hasta memnuniyetinde çok yüksek seviyelerde olduğunu gururla görüyoruz. Bunun çok önemli olduğunu biliyoruz. Bunun da burada çalışan tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızın sayesinde olduğunu biliyoruz. Yüzümüzü ak ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Türkiye'deki özel hastaneler arasında ilk 10-15'te olmak burada çalışanlar sayesinde. Zahmetli bir iş yapıyorsunuz. Bizler sağlıklı insanları mutlu etmeye çalışıyoruz ancak sizler sağlığını kaybetmiş insanları mutlu etmeye çalışıyorsunuz" diye konuştu.

DOKTORLARA PLAKET

Konuşmaların ardından meslekte 30 ve 40 yılını dolduran doktorlara plaket takdim edildi. Medicana Hastanesi'nde yeni çalışmaya başlayan doktorlara ise çiçek verildi. Daha sonra 14 Mart Tıp Bayramı pastası kesildi.

Şükrü Berk ASKAR