Samsun Fen Bilimleri Fen Lisesi Robotik Takımı Spectrum, 9-10 Mart tarihlerinde Bilim Kahramanları Derneği tarafından İzmir Fuarı'nda 22 ilden 62 takımın katılımıyla düzenlenen '15. Ulusal First Lego League- Bilim Kahramanları Buluşuyor' turnuvasında gösterdiği başarıyla Türkiye'yi yurtdışında temsil etme hakkı kazandı. Başarılı okul, Lübnan'da 80 ülkenin katılımıyla düzenlenecek First Lego League Open International Turnuvasında Türkiye'yi temsil edecek.

MUTLULUK DUYUYORUZ

Daha önceki yıllarda sergiledikleri başarıyı tekrarlayarak Türkiye'yi yurtdışında temsil edecek olmanın mutluluğu yaşadıklarını vurgulayan Fen Bilimleri Okulları Kurucusu ve Genel Müdürü Mustafa Kemal Yavuz, "Üç yıl önce okulumuzda başlayan robotik ve kodlama eğitimleri ile endüstri 4.0 çağına hazırlanıyoruz. Yapılan birçok bilimsel araştırma sonucunda bugün doğan çocukların gelecekte, kodlama, robotik, bilişim gibi sektörlerde istihdam edeceklerini gösteriyor. Biz de eğitimciler olarak eğitim hayatımızda sadece akademik bilginin yeterli olmayacağının farkındayız. Bu amaçla okulumuzda bu etkinliklere büyük destek ve önem veriyoruz" dedi.

KISA ZAMANDA SAYISIZ BAŞARI

Samsun Fen Bilimleri Fen Lisesi Robotik Takımı Spectrum'un kurulduğu günden bu yana birçok başarı elde ettiğini söyleyen Yavuz, "Takımımız 2016 yılının sonunda kuruldu ve (First Lego League), Jr. FLL Fuarları, WRO(World Robot Olympics ya da Türkçesiyle Dünya Robot Olimpiyatları), FRC(First Robotics Competition), TÜBİTAK ve daha birçok turnuvaya ve sergiye katılıyoruz ve başarılarla dönüyoruz. Bilim Kahramanları Derneği tarafından 15.si geçtiğimiz hafta sonu 9-10 Mart tarihinde İzmir Fuarında düzenlenen ve 'Ulusal First Lego League- Bilim Kahramanları Buluşuyor' turnuvasındaki başarı başarı aslında bizim için sürpriz olmadı çünkü robot takımız 2 yıldır üst düzey birçok turnuvada önemli başarılara imza atmıştı" diye konuştu.

Yasir BABA