Samsun Gümüşhane Dernekleri Federasyonu (SAMGÜDEF), 3. Olağan Genel Kurulu'ndan sonra ilk toplantısını gerçekleştirdi. İlkadım'da bir kafede gerçekleştirilen toplantıda federasyonun yeni dönemde izleyeceği yol haritası belirlendi.

SAMSUN'DA ÖNEMLİ BİR MOTİF

Toplantıda yaptığı konuşmasına genel kurulda kendisini yönetime layık gören üyelere teşekkür ederek başlayan SAMGÜDEF Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven, "Biz Samsun'da yaşayan yaklaşık 60 bin Gümüşhaneli olarak Samsun'un siyasi, sosyal ve ekonomik hayatında önemli bir motif olarak yer almaktayız. Bundan sonra da Samsun için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Hemşehrilerimizin bir araya gelmesi ve ekonomik anlamda birliktelikler kurarak yatırımlar yapması için öncü olmaya çalışacağız. Yine sosyal ve kültürel değerlerimizi muhafaza etmek ve gelecek kuşaklara aktarmak federasyonumuzun en önemli hedeflerindendir. SAMGÜDEF olarak hemşehrilerimizle daha iyi haberleşme, iletişim ve sosyal imkanlar sağlamak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret göstereceğiz" dedi.

SORUNLARI ÖNEMSİYORUZ

SAMGÜDEF olarak Samsun'un tüm sorunlarını önemsediklerini belirten Seven, "SAMGÜDEF yönetimi olarak Samsunumuzun en önemli sorunlarını, kentsel dönüşüm süreci ve uyuşturucu bağımlılığı olarak görüyoruz. Bu iki konuda üzerimize düşen ne varsa yapmak için istekliyiz. Aynı zamanda devletimizin her zaman yanında ve emrinde olduğumuzun bilinmesini isteriz. Ekonomimizin gelişmesi ve yeni istihdam alanları açılması için gerekli tüm çalışmaları destekliyoruz. 3 yıllığına seçildiğimiz bu dönemin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, hepinize teşekkür ederim" diye konuştu.

SAMGÜDEF'in yeni dönemde yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Seven (Başkan), Orhan Tozlu, Yunus Diyenli, Yücel Kudu, Mehmet Kaya, Selahattin Demir, Ahmet Mutlu, Hasan Meral, Selim Özer, Oktay Meral, Selman Pir, Çağrı Arslan, Kumsal Tokuç, Rafet Mete ve Abdülkadir Şimşek.

Yasir BABA