Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, il genelinde uyuşturucu madde ticareti, kullanımı ve aracılığın engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Narkotim ekipleri, İlkadım, Canik ve Tekekeköy ilçelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Narkotimler, operasyonlarda bol miktarda uyuşturucu madde ele geçirirken, 6 kişiyi de gözaltına aldı.

SENTETİK ECZA ELE GEÇİRİLDİ

Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı Narkotim ekipleri, ilk olarak, İlkadım İlçesinde Kazımkarabekir Mahallesinde haklarında uyuşturucu madde ticareti yaptığı ihbarını aldığı E.B. ve F.İ.'nin kaldığı eve operasyon düzenledi. Evde ve şahıslarda yapılan aramalarda, 14 kapsül uyuşturucu madde etkisi doğuran sentetik ecza ile 1 adet yivsiz av tüfeği ele geçirildi.

ÜÇ KİŞİ YAKALANDI

Ekipler, ikinci operasonu ise Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Narkotimler 4 kullanıcıdan 13 kapsül uyuşturucu madde etkisi doğuran sentetik ecza elde etti. Yapılan soruşturmada uyuşturucu eczayı sattıkları belirlenen A.Y., M.K.Ş. ile S.A. gözaltına alındı. Şahısların üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 12 kapsül uyuşturucu madde etkisi doğuran sentetik ecza elde edildi. M.K.Ş.'nin engelli olduğu ve engelli aracıyla adliyeye getirilmesi dikkat çekti.

İŞYERİNE BASKIN

Narkotim ekipleri, Tekkeköy İlçesi Çinik Mahallesi'nde uyuşturucu madde saklayarak, satışını yaptığı bilgisi aldığı F.P.'nin işyerine operasyon düzenledi. Gözaltına alınan F.P.'nin işyerinde yapılan aramada, 31 paket halinde toplam 259,75 gram esrar maddesi, 17 paket halinde 3,75 gram sentetik uyuşturucu maddesi, 12 paket halinde 52 adet ecstasy hap ele geçirildi.
Altı şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. F.P., E.B. ve F.İ. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bayram OK