31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde muhtarlık yarışları da nefes kesti. Samsun'da bin 248 mahalle muhtarlığı koltuğu için 3 bine yakın muhtar adayı yarışırken, yapılan seçim sonucunda, Samsun'da önceki dönem 10 olan kadın muhtar sayısı 13'e yükseldi.

5 YENİ KADIN MUHTAR

İlkadım'da yaşanan seçim yarışı sonucunda, Çiftlik Mahallesi'nde Fatma Aksoy, Derebahçe Mahallesi'nde Sabiha Demirci, Hançerli Mahallesi'nde Asuman Koç, Selahiye Mahallesi'nde Derya Bozkurt, Ulugazi Mahallesi'nde Filiz Kavalcıoğlu, Atakum Adatepe Mahallesi'nde Havva Rendeci, Atakum Körfez Mahallesi'nde Fidan Yenigün ve Asarcık Alişarlı Mahallesi'nde de Sündüz Artış ile yola devam denildi. Seçim sonuçları kapsamında 5 kadın muhtar ise ilk kez görev aldı. İlkadım'da, Bahçelievler Mahallesi'nde Berna Macit Çokgezen, Kale Mahallesi'nde Saime Tos, Kalkancı Mahallesi'nde Zekiye Aydemir, Yaşardoğu Mahallesi'nde Mehtap Uludoğan göreve gelirken, Atakum Büyükoyumca Mahallesi'nde de Fatma Yiğit muhtarlığı kazandı.

TEBRİK EDİYORUM

Samsun'da güzel bir seçim yarışı olduğunu belirten Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, "Samsun'da güzel bir demokrasi örneği gösterdik. Şehrimizde kadın muhtar sayısı arttı. Kadın muhtar sayısının artması, kadınların sosyal hayata katılımı açısından önemli. 3 bine yakın muhtar adayımız arasında 40 kadar kadın muhtar adayı vardı. 13 tanesi seçildi. Seçilen tüm muhtarlarımız tebrik ediyorum ve görevlerinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR / ÖZEL HABER