2002 yılında Getz ile birlikte Avrupa'daki B segmentine giriş yapan Hyundai, 2008 yılına kadar bu ekonomik ama kaliteli modelle yüksek satış adetlerine ulaşarak ilgi odağı olmayı başardı.

2008 yılından sonra i20 modelini lanse ederek çıkışını sürdüren Hyundai, ikinci nesil i20'nin artan kalitesi ve konforuyla beraber popülerliğini ve bilinirliğini artırdı. Bölgede kıyasıya rekabetin yaşandığı B segmentinde bugüne kadar 1 milyondan fazla satış yaparak tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai, özellikle Yeni Nesil i20 modeliyle 2015 yılında büyük bir çıkış yakaladı ve satışlarını yüzde 12 artırmış oldu.

YILLIK HACİM 200 BİNDEN FAZLA
Markanın Kore dışındaki ilk fabrikası olan Hyundai Assan İzmit Fabrikası da bölgenin küçük otomobil ihtiyaçlarını karşılayarak, i20 modelinin Avrupa'daki tek üretim üssü haline geldi. Şu an Türkiye'de en çok binek otomobil üretimi gerçekleştiren ikinci fabrika konumundaki Hyundai Assan, gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıyla da yurt dışına en çok binek araç gönderen ikinci fabrika olarak öne çıkıyor. Her yıl 40'tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Hyundai Assan'ın yıllık hacmi 200 bin adetten fazla.