Cumhur İttifakı AK Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Hasan Togar ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, oyların yarısından fazlasını alarak belediye başkanlığı yarışını önde tamamladı. Tekkeköy ve Canik'te başkanlık yarışını rahat kazanan AK Parti, ilçelerdeki belediye meclisi seçimlerinde ise daha da yüksek oy aldı.

CANİK'TE BÜYÜK ÇOĞUNLUK

Canik'te, resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını yüzde 62 oranla AK Parti adayı Sandıkçı kazanırken, belediye meclisinde yüzde 63 oranla çoğunluğu ve kontenjan hakkını da AK Parti elde etti. Meclisteki 25 koltuğun 20'sini elde eden AK Parti'yi, 5 koltukla İYİ Parti izledi. Canik belediye meclisindeki AK Parti üyeleri, Melek Kubalaş Ertaş, İsmail Sevindik, Hasan Meral, Rabia Bay Keser, Cemil Güngör, İlkay Zehir, Fatih Öztürk, Musa Sarı, Sefa Özdemir, Hüseyin Eler, Hüseyin Kılıç, Yusuf Sancak, Hülya Şenyer, Sezai Onaran, Mahmut Gençay, Dursun Gül, Mustafa Işık şeklinde oluştu. AK Parti'nin kontenjan adayları ise Muzaffer Emuce, Nurullah Hekimoğlu, Musa İçlek oldu. İYİ Parti ise şu isimleri meclise taşımayı başardı: Ali Alper, Zaim Alkur, Nusret Soykan, Hale Günaydın, Caner Geyik.

8 KOLTUK İYİ'LERİN

Yarışın nispeten daha heyecanlı geçtiği Tekkeköy'de başkanlık yarışını yüzde 50 oy oranı ile AK Parti adayı Togar kazanırken, ilçe belediye meclisinde AK Parti'nin oy oranı yüzde 52,6 oldu. Resmi olmayan bu sonuçlara göre, Tekkeköy belediye meclisindeki kontenjan hakkını da elde eden AK Parti, 25 koltuğun 17'sinin sahibi oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'nin belediye meclis üyeleri; Aydın Karmil, Özkan Karakaya, Sadettin Küçükali, Kamil Çilingir, Şaban Ulutaş, Ali Özdemir, Mehmet Doğan, Azmi Fidan, Rahime Bilgin, Cemil İlkin, Kenan Beyazyüz, Mehmet Gürsoy, Ali Can Özbay, Adem Bolat oldu. AK Parti'nin kontenjan üyeleri ise şu isimler oldu: Mustafa Boyacı, İlyas Demir, Osman Erçin. İYİ Parti'de ise Halil İnci, Ahmet Halit Yücel, Ufuk Ekinci, Sinan İçer, Seyit Ahmet Kaya, Mümin Vural, Serpil Ersoy ve Mustafa Bolat mecliste görev yapacak.

Şükrü Berk ASKAR