Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, 31 Mart seçiminde yarışı, rakibinin bin 166 oy önünde bitirdi. Bir hafta süren itiraz sürecinin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından sonlandırılmasıyla başkanlığı kesinleşen Deveci, dün İlçe Seçim Kuruluna gelerek mazbatasını aldı.

UZUN SÜRE BEKLETTİLER

İl ve ilçe örgütü ile partililer saat 16.30'da Samsun İl Seçim Kurulunda toplanırken, mazbatanın verilmesi gecikti. Kurul üyelerinin mazbatayı imzalaması ve mazbatanın teslimi saat 18.00'e kadar uzadı. Deveci, uzun süren bekleyişin ardından mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ayfer Pirdal Akın'dan teslim aldı. Deveci, mazbatayı teslim almasının ardından eşi Gülay Deveci ile birlikte tebrikleri kabul etti ve seçim kurulu önündeki partililerle buluştu.

GÖREV BİZİ BEKLİYOR

Açıklamalarda bulunan Cemil Deveci, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Mazbata bu işin başlangıcı. Yarından itibaren görev, sorumluluk bizi bekliyor. 5 yıl süreyle sizin de desteğinizle birlikte her yaptığımız şey kamuya açık olacak ve örnek bir belediye olacağız" ifadelerini kullandı. Bugün saat 10.00'da Deveci için Atakum Belediyesinde devir teslim töreni yapıldıktan sonra akşam saat 17.00'de ise belediye binasının arkasında partililerle kutlama yapılacak.

Şükrü Berk ASKAR