Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin yeni üyeleriyle ilk toplantısını Cumhuriyet Meydanı Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlık etti. Yeni dönemin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açıldı. 17 ilçenin belediye başkanları ve meclis üyeleri toplantıya tam kadro katıldı.

MHP GRUBUNU OLUŞTU

Meclis toplantısı öncesi başkanlığa sunulan dilekçeler okundu. AK Parti listelerinden Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğin seçilen, Cemalettin Kola, İsmail Sevindik, Sezgin Aydın, Kübra Ülkü Can, Emin Usta, Ferhat Özdemir ve Cevat Canbolat ise Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) geçerek mecliste MHP grubunu oluşturdu. Daha sonra ise MHP Alaçam Belediye Meclis Üyesi Dursun Uz, partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçti.

DOSTLUK MESAJLARI

Meclis öncesi İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tüm ilçe belediye başkanları, meclis üyesi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir ile tek tek tokalaştı. MHP'li Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz ile uzun süre sohbet eden Demirtaş, 'Farklı bir şey yok arkadaşlar, arkadaşım, dostumla sohbet ediyoruz' dedi. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ise Başkan Demir ile tokalaştı, her iki başkanda 'Biz yılların dostuyuz' dediler.

BÜYÜK ONURDUR

Toplantıda konuşan Başkan Mustafa Demir, 'Tüm belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize hayırlı başarılar diliyorum. Büyükşehir olarak muhalefet ve iktidar ayrımı olmaksızın iş birliği içerisinde Samsun'umuza hayırlı hizmetlerde bulunacağız. Hep birlikte hizmet gayreti içerisinde olacağız. Siyasette daha önce de bulunmuş bir kardeşiniz olarak sizlere tüm çalışmalarınıza katkı vereceğim. Büyükşehir yetki alanında Türkiye'ye örnek olacak hizmetleri birlikte gerçekleştireceğiz. Halka hizmet hepimiz için büyük şeref ve onurdur. Enerjimizi birleştirerek, herkesi kucaklayarak, hedef birliğine birlikte yürüyerek Samsun'u çok iyi yerlere taşıyacağız. İlk meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

BAŞKANVEKİLİ NİHAT SOĞUK

28 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste ilk olarak 1. ve 2. Başkanvekilleri seçildi. AK Parti grubu 1. Başkanvekili olarak Nihat Soğuk'u önerirken, MHP ise 2. Başkanvekili olarak İsmail Sevindik'i önerdi. İYİ Parti ise 1. Başkanvekili olarak Talat Eyüpoğlu'nu, 2. Başkanvekilliği için Ali Alper'i önerdi. Kapalı oylamayla 72 oyla Nihat Soğuk 1'inci, İsmail Sevindik ise 59 oyla 2'inci Başkanvekili seçildi. Ali Alper 10 oy alırken, Talat Eyüpoğlu ise 9 oy aldı. Daha sonra ise meclis katip üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Meclisteki komisyon üyelerinin seçimi dışındaki maddelerin başka bir gün geniş kapsamlı meclis gündeminde yapılması kararlaştırıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir sonraki oturumu bugün Samsun Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Meydanı Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Erdinç YILDIZ