İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 'Hedef Olma Hedefsiz Kalma' projesi kapsamında uyuşturucuyla mücadele için hazırladığı Narkotik Eğitim TI'Rı Samsun'da vatandaşları bilgilendiriyor. Narkotik Eğitim TIR'ını Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ziyaret etti.

AİLELER DUYARLI OLSUN

Narkotik Eğitim TIR'ını ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Uyuşturucu ile mücadele toplumsal bir sorundur. Genel bir prensip vardır. Önlemek, ödemekten her zaman daha ucuz ve daha kolaydır. Bu her alanda böyledir. Şu an biz önleyici bir hizmet yapıyoruz ve toplumu aydınlatmaya çalışıyoruz. Aileler lütfen duyarlı olsunlar. Çocukları yalnızlığa ittiğimizde, yakinen takip etmediğimizde bu tür sorunlar ile karşılaştıklarını görüyoruz. En büyük görev anne ve babalara düşüyor. Bütün Samsunluları ve uyuşturucu belasına bulaşmamış çocukları, Narkotik Eğitim TIR'ını gezmeye davet ediyoruz. Gözbebeğimiz olan çocuklarımızın bu beladan kurtulması için bilinçlenmesi gerekiyor. TIR'a giren bir çocuk, bu beladan kendini korumak için fersah fersah kaçacaktır. Rabbim tüm çocukları bu beladan korusun. Narkotik eğitimde 3'üncüyüz dediğimizde bazı arkadaşlarımız uyuşturucu kullanımda 3'üncüyüz diye yanlış algılıyorlar. Narkotik jandarma ve polis birimlerimiz Türkiye'de en başarılı illerden birisidir. Biz, uyuşturucu ile mücadelede Türkiye ortalamasının çok üstünde değiliz. Uyuşturucu ile mücadelede de bu sıralardayız' diye konuştu.

MÜCADELE SÜRECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, 'Uyuşturucu insanımızı devre dışı bırakıyor ve geri dönüşü imkansız hale getiriyor. Geleceğimiz, en kıymetli varlıklarımız yavrularımızdır. Tüm kurumlarıyla devletimiz mücadelesini sürdürüyor. Belediye olarak güçlerimizi artırarak mücadeleyi sürdüreceğiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi bu bataktan kurtarmak, topluma ve kendilerine faydalı bireyler olarak yetiştirmek hepimizin görevidir. Ama en önemlisi ailelerin ve çocukların bilinçlendirilmesidir. Samsun'daki ailelerimizin bu TIR'a uğraması gereklidir' diye konuştu. Vali Kaymak, Belediye Başkanı Demir ve İl Emniyet Müdürü Yavuz daha sonra narkotik dedektör köpekler hakkında bilgi aldı ve köpekleri sevdi.

Erdinç YILDIZ