İLK MADALYASI GÜMÜŞ

Mersin'de yapılan Gençler Türkiye Boks Şampiyonası'nda yine bir başarı öyküsü yaşandı. Samsunlu Yunus Emre Yurtsever, 'İnsan istedikten sonra her şeyi başarır'ın' örneğini ortaya koydu. Öyle renkli şehir hayatı olmayan Yunus, babasının kızıp ara vermesini istediği boksta pes etmeyerek katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda ilk madalyasını kazandı. Gizli, gizli köyünde köşe bucak çalışan, öyle ki köydeki ahalininde büyük desteğini alan genç yetenek Yunus, Antrenör Nihat Bilir'le 46 kiloda gümüş madalyayı Samsun'a kazandırdı.

RİNG BENİM SAHNEM

Köyünde hayvancılıkla uğraşan Yunus Emre Yurtsever, derslerinde de çok başarılı bir çocuk. 'Ring benim olmazsa olmazım' diyen Yunus, "Abilerimi televizyon başında izlediğim zaman hep onlara özenirdim. Efsanevi boksör Muhammed Ali en büyük idölüm benim. İnşallah ileride onun gibi tarihe altın harflerle kazanır başarılara imza atarım. Mersin'de yapılan Gençler Türkiye Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak doğru yolda olduğumu aileme ve herkese gösterdim. Hedefim çok sevdiğim ülkemi Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonaları'nda temsil etmek" dedi.

YUNUS'LA SES GETİRECEĞİZ

Yunus Emre ile şampiyonaya köyde ve salonda en iyi şekilde hazırlandıklarını ve bunun karşılığını aldıklarını söyleyen Antrenör Nihat Bilir, "Hedefler koyduğun yolda ilerlemek için çok çalışmanız gerekiyor. Yunus Emre Yurtsever'i babası bize getirdiğinde sıkı bir çalışma moduna girdik. Mersin'de yapılan şampiyonada 46 kiloda Yunus, ilk madalyasını kazandı. Tabiki bununla yetinmeyeceğiz. Hedefimiz Yunus'la nice başarılara imza atmak ve Avrupa ve Dünya'da ses getirecek başarılara imza atmak. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ONUN AZMİ KARARIMI DEĞİŞTİRDİ

Boks yaparken bazı sebeplerden dolayı kızıp boksa ara vermesini isteyen oğlunun azmine yenik düştüğünü belirten Baba Ali Yurtsever, "Sporu destekleyen bir aileyiz ama bazı sebeplerden dolayı oğlumun boksa ara vermesini istemiştim. Bu kararıma Yunus çok üzülmüştü. Bazen ortalıktan kaybolan oğlumun gizli gizli tek başına idman yaptığını gördüm. Daha fazla dayanamayarak kararımdan vazgeçtim ve Antrenör Nihat Bilir'e oğlumu teslim ettim. Oğlumun elde ettiği ilk madalya ile ne kadar doğru bir karar verdiğimi de gördüm. Şimdi sonuna kadar oğlumun arkasındayız. İnşallah altın madalya da gelecek" dedi.

ANA YÜREĞİ DAYANMIYOR

Oğlum ringde darbelere maruz kalırken içim acıyor diyen Anne Neşe Yurtsever'de, "Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onların saçının tek bir teline zarar gelse dünyamız kararır. Boks sporu yapmamasını başka bir sporla uğraşmasını istiyordum ilk başlarda. Ama Yunus'un ne kadar azimli ve kararlı olduğunu görünce oğlumu desteklemeye karar verdim. Ana yüreği karşısındaki rakibi de ana kuzusu. Ama bu da bir spor, çaresiz desteklemek zorundayız. Oğlum ilk madalyasını elde etti ve bizlere büyük bir gurur yaşattı" diye konuştu.

Salim YILDIZ