İKİ FİNAL KAYBETTİK

Yılport Samsunspor Başkan Yardımcısı Emin Kar'ın, başkanlığı döneminde Kırmızı- Beyazlılar iki kez play-off finali oynamıştı. 2013-2014 sezonunda Mersin İdman Yurdu'yla ve 2014-2015 sezonunda ise Antalyaspor'la Süper Lig'e yükselme play-off finallerinde karşılaşıldı. Her iki maç da kaybedilince Kırmızı- Beyazlılar, Süper Lig'in kapısından dönmüş oldu. Şimdi ise 1. Lig'e yükselmek için play-off oynayacak olan Yılport Samsunspor'da bu sancılı süreci Başkan Yardımcısı Emin Kar'a sorduk.

ÜÇÜNCÜ KEZ PLAY-OFF

Emin Kar, "Başkanlığım döneminde zor şartlarda kurulan takımlarımızla iki kez final oynadık. İlk finalde dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şekilde seyircisiz oynama cezası aldık. Mersin İdman Yurdu maçında taraftarımız yanımızda değildi ve yenildik. Bir sonraki sezon Antalyaspor finalinde de penaltılarla kaybettik. İki sezon üst üste play-off finali oynamak başarıdır ama sonuç maalesef başarısız oldu. Şimdi ise camia olarak üçüncü play-off müsabakalarına hazırlanıyoruz" diye konuştu.

BU SÜREÇLER SANCILI

Kar, şöyle devam etti: "Bu süreçler sancılı süreçler. Stresli süreçler. Bizim rakiplerimize göre en büyük avantajımız büyük taraftarımız ve geniş kadromuz. Ben inanıyorumki ligde yapamadığımızı play-off müsabakalarında yapacağız. Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Çok dikkatli oynamak lazım. İlk maç deplasmanda olacaksa gol yememek lazım. Bunları hocamız da değerlendirecektir. İnşallah her zaman yanımızda olan taraftarımızın da desteğiyle bu taşı kaldırıp, üst lige çıkacağız. Ben buna inanıyorum."