Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk İmmünoloji Alerji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alişan Yıldıran, bazı dergi ve internet sitelerinde yayınlanan makalelerinde çocuklara yapılan aşıların gereksiz olduğunu savunması nedeniyle, birçok kesimin tepkisine neden oldu.

PARA TUZAĞI

Bir dergide yayınlanan makalesinde Prof. Dr. Alişan Yıldıran, "Modern tıp, insanların en hassas olduğu gebelik ve doğum sonrası döneme yönelik pazarlama faaliyetlerine devam ediyor. Testler, ultrasonlar, takviyeler, sezaryenler aldı başını gidiyor. Kimisi anneler, kimisi bebekler için… Peki, gerekli mi? Oysa çoğu gereksiz ve para tuzağı. Meslekteki dile kolay 30 yıllık tecrübemden sonra bu fakir de, çocukların sıhhatli olmaları için modern tıptan uzak durmaları gerektiği kanaatine vardı. Kendisini yetiştiren öz annesine güvenemeyip sadece bir unvanı olan (günümüzde yüzlerce tıp fakültesi olan ülkemizde, maalesef ayağa düşmüş bir unvan) kişiye güvenmenin saçmalığını anlayamayacak kadar endoktrinize edilmiş ve kendi öğrencilerini de böyle yetiştirmesi mukadder olan kişiler, üstelik çocukları da sıhhatsiz olacaklar! Bu vatanım ve milletim için çok acı bir tablo' ifadelerini kullandı.

HEKİMLER DE TEPKİLİ

Kendisinin şahsi internet sayfalarında da kızamık-kızamıkçık-kabakulak (KKK) aşılamasının da Sağlık Bakanlığı tarafından derhal askıya alınması gerektiğini, akraba evliliklerinden doğan çocukların aşılardan menfi etkilenen en önemli grup olduğunu da belirten Prof. Dr. Yıldıran ile ilgili olarak, bakanlık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yine Uzmanlık Dernekleri, hekimler ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Samsun-Sinop Tabipler Odası Yönetim Kurulu tarafından alınan karar ile Yıldıran hakkında soruşturma açılmasına karar verdiği belirtildi.

Bayram OK / Özel haber