Geçen yıl 1,6 milyon yakın müşteriye elektrik tedarik hizmeti veren Sepaş Enerji şehrin ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sepaş Enerji Genel Müdürü Ondrej Safar, Sepaş Enerji'nin 2016 yılı, 2017 ilk çeyreğini değerlendirmek ve 2017 yılı hedeflerini açıklamak için basın mensupları ile bir araya geldi. Ondrej Safar, Sepaş Enerji Genel Müdürü Ondrej Safar, '2016 yılında Sakarya'da serbest tüketici sözleşmesi imzalayarak müşterimiz olan serbest tüketicilere yaklaşık 10 milyon TL'lik katkı sağladık' dedi.

'Sakarya Ekonomisine 10 milyon lira katkı sağladı
Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından Akkök Holding ve Avrupa'nın 10 büyük enerji şirketi arasında yer alan CEZ Group tarafından kurulan enerji perakende sektörünün önemli oyuncularından Sepaş Enerji, 2016 yılında Sakarya ekonomisine yaklaşık 10 milyon lira katkı sağladı. Şirketin faaliyetleri hakkında konuşan Sepaş Enerji Genel Müdürü Ondrej Safar, '2016 yatırım anlamında atak yaptığımız bir yıl oldu. Sakarya'da abone sayımız yaklaşık 500 bine yükseldi. 2016 yılında bizimle sözleşme imzalayarak müşterimiz olan serbest tüketicilere toplam katkımız 9 milyon 958 bin 287 TL'ye ulaştı. Bu rakamın 4 milyon 672 bin 883 TL'si sanayi, 5 milyon 72 bin 297 TL'si ticarethane ve 213 bin 107 TL'si de mesken' dedi. Kendileri için 2017 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarını belirten Safar, '2017 yılı da hedeflediğimiz gibi başladı. Yılın ilk üç ayında bile Sakarya'daki serbest tüketicilere katkımız yaklaşık 1 milyon TL. Ayrıca düzenlemeye tabi tarifeden yararlanan müşterilerimize de kesintisiz hizmetimizi sürdürüyoruz. 2017'yi tamamen sistemlerimizi yenilemeye ayırdık. Önümüzdeki yıl müşterilerimizi güzel yenilikler bekliyor' diye konuştu.

'Sakarya bizim için önemli'
Sakarya'nın kendileri için önemine değinen Ondrej Safar, 'Faaliyet gösterdiğimiz her bölge bizim için oldukça önemli. Sakarya'ya da oldukça büyük önem veriyoruz. 1 milyonluk nüfusu ve gelişen ekonomisiyle Türkiye için olduğu kadar Sepaş Enerji için de oldukça mühim bir il. Biz Sakarya'ya inanıyoruz. Sakarya'da yer alan 7 müşteri hizmetleri merkezimiz, 7/24 çözüm üreten çağrı merkezimiz ve her geçen gün yaygınlaşan ödeme noktalarımızla Sakarya'daki müşterilerimizin memnuniyeti için durmadan çalışmaya devam ettiğimizi bilmenizi isteriz'' ifadelerini kullandı.

'Yetkisi olmayan ödeme noktalarını kapatılmak için çalışıyoruz'
Yetkisiz ödeme noktalarının parayı Sepaş Enerji'ye getirmediklerini ve bu konuda titizlikle çalıştıklarını da belirten Safar, 'Müşterinin faturasını tutarını alan kişi bu parayı SEPAŞ'a vereceğini belirtiyor. Zaman zaman bu parayı toplayan yetkisiz ödeme noktaları parayı SEPAŞ Enerji'ye getirmiyor. Müşteri zor durumda kalıyor. Yetkisi olmayan ödeme noktalarını kapatabilmek ve sistemden çıkarabilmek için biz elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ancak bazı müşteriler hala buraları tercih ediyor. Bizler ve sizler müşteriyi doğru bilgilendirmek için kullanabilirsek müşteri açısından çok faydalı olacaktır' şeklinde konuştu.
Program daha sonra soru ve cevap kısmı ile devam etti.

Sepaş Enerji Genel Müdürü Ondrej Safar basınla bir araya geldi