Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği ( TMMOB) İnşaat Mühendisleri Samsun Şubesi tarafından, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ( OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan öğrenciler için 'Rozet takma ve baret giyme' töreni İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonu'nda düzenlendi.

ACI VERİYOR

Törene katılan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, "İki yıl iş beklemeyin, bulacağınız etik ve ahlak çerçevesindeki işi yapmak durumunda olacaksınız. Mesleği ile ilgili iş bulan arkadaşlar ayrıcalıklı olacaktır. Bizler de sizler için elimizden gelmen her türlü çabayı göstereceğiz. Ancak, ülkemizin borcunun 500 milyar dolara ulaştığı var olan yatırımların durduğu yani yatırımların hiç olmadığı 4 aylık süre içerisinde bütçe açığnının bir önceki döneme göre yarısından çok daha fazla borçlaınldığı az gelişmiş olan Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkede inşaat mühendislerinin işsiz kalacağından bahsetmek bize de çok acı veriyor. Her gün 15 meslektaşımız beni arıyor iş için. Midemde ülser oluşturuyor" dedi.

İMZACI MÜHENDİS OLMAYIN

Yeni mezun olan öğrencilere seslenen, İnşaat Mühendisleri Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü ise, "Asla ve asla maddi kaygılar ve benzer nedenlerle diplomam çalışsın yaklaşımlarla bilmediğiniz görmediğiniz bizzat yapmadığınız işlere imza atarak, imzacı mühendis olmayın. Unutmayın mühendisin diploması değil kendisi çalışır. Mesleğinizi icra ederken, etik değerlere son derece saygılı olun. Kendinizi sürekli gelişime açık tutun. Araştırmacı olun. İyi birer mühendis olun" diye konuştu. Konuşmaların ardından yeni mezun öğrencilere rozetleri takılarak baretleri verildi. Genç İnşaat Mühendisleri Başkanı Emre Can Adalı tarafında Başkan Cemal Gökçe'ye Atatürk heykeli biblosu hediye edildi.

Bayram OK