Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş'ın ev sahipliğinde Üniversite Spor Salonu'nda gerçekleşen törene, Bilecik Vali Yardımcısı Akın Yılmaz ve Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ile 3+1 uygulamasına katılan işyerlerinin temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Rektör Taş, üniversite ünyesinde ilk olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan 3+1 modeli ile, meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin son eğitim dönemlerini işyerlerinde çalışarak tamamlamadıklarını ve bu yıl toplam 357 öğrencinin daha mezun olmadan iş tecrübesi edinmiş olduğunu söyledi. 2 yıldır başarıyla sürdürülen uygulamanın, meslek yüksekokulu öğrencilerinin istihdama katılımını artıracağına inandığını belirten Rektör Taş, uygulamanın önümüzdeki yıl gelişerek devam edeceğini ifade etti. Üniversite olarak 3+1 modeline son derece önem verdiklerin sözlerine ekleyen Rektör Taş, 3+1 Eğitim Modeli İş Yeri Uygulamasını başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti ve uygulama paydaşlarına şükranlarını sundu.
Tören, 3+1 eğitim modeli iş yeri uygulamasına katkı sağlayan üniversite personeli ve uygulamaya katılan öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.