Samsun Emniyet Müdürlüğü, ramazan ayı nedeniyle Asayiş Şubesi bünyesinde kumarla mücadele için özel ekip oluşturuldu. Ekip, gece kumar oynanan kahvehanelere şok baskınlar düzenleyerek, mücadeleye başladı.

TAVİZ YOK

Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Ramazan ayı nedeniyle artan kumar olayının önüne geçmek için özel bir ekip oluşturduk. Bu ekibimiz gece sahura kadar kahvehaneleri gezerek denetliyor. Kumar oynayan veya oynatana kesinlikle taviz vermeyeceğiz, göstermeyeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın da bizlere ihbarda bulunarak desteklerini bekliyoruz" dedi.

DENETİMLER ARALIKSIZ

Ramazan ayı süresince Samsun ve ilçelerde denetimlerin süreceğini de söyleyen Yavuz, "Ekiplerimiz il merkezinde ve ilçelerimizde kumar oynadıkları veya oynattıkları tespit edilen kişilere hem idari hem de adli yasal işlem yapılıyor. Ekiplerimiz ramazan ayı süresince kahvehane denetimlerini aralıksız sürdürecek" diye konuştu.

BAHÇEYE KUMAR İÇİN MEKAN AÇMIŞ

Ramazan ayı başından itibaren il genelinde yapılan kumar denetimlerinde ekipler, 37 işyeri sahibine, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamaktan adli işlem uyguladı. Ekipler yaptıkları denetimlerde, bazı uyanıkların ramazan ayı nedeniyle evinin bahçesine özel kumar oynama mekanı açtığını tespit etti. Yapılan operasyonlarda kumar oynanırken masalarda 3 bin 500 lira para ele geçirildiği belirtildi. Bugüne kadar 300 kişiye kumar oynamaktan 320'şer lira idari olmak üzere toplam 96 bin lira para cezası uygulandı.

Bayram OK/ Özel haber