Samsun Adliyesi Çağrı Merkezi ve Santrali, her gün binlerce kişi tarafından aranıyor ve o çağrılar cevaplanıyor. Aramalar sadece Samsun değil Türkiye'nin dört bir yanından geliyor. Arayan kişiler ise muhataplarına hızlı bir şekilde yönlendiriliyor. Adliyede ise yine savcı, hakim, müdür ve personel de onlardan verdikleri numaraların veya kişilerin bağlanmasını istiyor. İşlerini severek yapan Çağrı Merkezi ve santralde görev yapan 4 personel, başarıları ile takdir topluyor.

NUMARALARI EZBERE BİLİYOR

Çağrı Merkezi ve santralde görev yapan 2'si görme, 2'si ise bedensel engelli personel, bugüne kadar hiçbir aksaklığa meydan vermeden görevlerini layıkıyla yapmayı başardı. Merkezin en kıdemlisi ise Fetiye Erdoğan… Görme engelli olan Fetiye Erdoğan, 15 yıldır santral memurluğu yapıyor. 5 yıl Ankara Adliyesinde çalıştıktan sonra Samsun Adliyesine tayin olan Erdoğan, 10 yıldır görevini sürdürüyor. Samsun Adliyesi, kurumların ve diğer illerdeki birçok adliyenin numarasını ezbere biliyor. Fetiye Erdoğan, "İşimi severek yapıyorum. Engelliler, birçok işte olduğu gibi bu işte de başarılı olabilir. Burada bütün arkadaşlarım engelli olması birbirimizle olan diyalogumuzu da geliştiriyor" dedi.

BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÖNETİYORLAR

Yine santralda görev yapan bedensel engelli Sibel Karaman ile Çağatay Çakır, 6 yıldır çalışıyor. Santralin en yenisi ise 7 ay önce göreve başlayan görme engelli Canan Tomar oldu. 4 kişilik ekip, engellerini ortadan kaldırarak, adliyenin çağrı merkezini başarılı bir şekilde yönetiyor. Çağrı Merkezi ve Santralin başarılı ekibi, Başsavcı Ahmet Yavuz, savcılar, hakimler, müdürler, personel tarafından da takdirle karşılanıyor.

Bayram OK - ÖZEL HABER