Çilekte hasat sezonunun hızla devam ettiği Aydın'da, meyveleri ihracata yetiştirmeye çalışan kadınların "kırmızı mesaisi" başladı. Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Sultanhisar ilçesinde, 14 bin dekarlık alanda yıllık yaklaşık 65 bin ton çilek üretiliyor. "Çilek şehri" olarak da anılan ilçede, üreticiler kurdukları seralarda 10 ay boyunca meyve alıyor. Çilek bahçeleri, bir yıl içindeki 5 hasat döneminde hummalı bir çalışmaya ev sahipliği yapıyor. Toplaması hassas olduğu için çilek tarlalarında genellikle kadın işçiler tercih ediliyor. Bölgede yaklaşık 3 bin kadın işçi, çilek hasadında önemli rol oynuyor. Geçimlerinin büyük bir kısmını örtü altındaki çilekleri toplayarak sağlayan kadınların mesaisi günün ilk ışıklarıyla başlıyor. Yaşları 20 ile 60 arasında değişen kadın emekçiler, naylon örtülerin altındaki meyveleri özenle topluyor. Kadınların 8 saat süren mesailerinde tek tek toplayıp kasalara bıraktığı çilekler, erkek işçiler tarafından sırtlanarak kamyonlara bir bir istifleniyor. Daha sonra boylarına göre ayrılan çileklerin bir kısmı iç pazar, çoğunluğu ise başta Rusya olmak üzere farklı ülkelere gönderiliyor.