Özel İlkadım Final Temel Lisesi'nde 12. sınıfların mezuniyet gururu yaşandı. Okullarını başarıyla tamamlayan 183 öğrenci, Özel İlkadım Final Temel Lisesi Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen muhteşem mezuniyet töreniyle, mezuniyet belgelerini alarak kep attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda öğrencilerin işaret dili ile hazırladığı 'Çanakkale Türküsü' videosu izletildi.

EĞİTİM MARKASI

Mezuniyet programında konuşan Özel İlkadım Final Temel Lisesi Müdürü Nihat Koç, 'Final, 1980 yılından beri Türkiye'nin gerçek anlamda bir eğitim markası. 2001 yılından beri, 18 yıldır Samsun'da hizmet vermektedir. Uzun yıllar dershane olarak hizmet verdik. Dönüşüm çerçevesinde 4 yıl önce, Final Temel Lisesi olduk ve faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bundan sonra okulumuz Derebahçe'de yeni adıyla Final Akademi Anadolu ve Fen Lisesi olarak faaliyetini sürdürecek. 4 yıl boyunca yüzlerce öğrencimizi, mezun ettik, sınavlara hazırladık, üniversitelere yerleştirdik. Mezun olacak öğrencilerimize, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda başarılar diliyorum. Ağustostan bu yana yoğun şekilde çalıştık, gayretlerinin karşılığını alacaklarına yürekten inanıyorum' dedi.

HEM SINAV HEM YAŞAM BAŞARISI

Final olarak, hem sınav hem yaşam başarısı sloganıyla hareket ettiklerini ifade eden Müdür Koç, 'Gerçekten hem bireysel hem kitlesel büyük başarılara imza attık. Özellikle sportif anlamda da başarılarımız oldu. Birçok spor dalında (yüzme, tarkwondo,karete, boks, bilek güreşi) il, bölge ve Türkiye dereceleri kazandık. Sloganımıza uygun olarak hareket ettik. Öğrencilerimiz bundan sonra iyi bir üniversite eğitimi alarak, bu ülkeye hizmet edecekler. Final Eğitim Kurumları olarak felsefemiz; Atatürk ilke inkılaplarını benimsemiş, milli ve manevi değerleri özümsemiş,milletimizin kültürel kimliğini kazanmış iyi insan iyi yurttaş yetiştirmektir. 18 yıldır mezunlarımız oldu. Şu anda ülkemizin dört bir yanında, ülkemize, milletimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam ediyorlar' diye konuştu.

DEVİR-TESLİM TÖRENİ

Konuşmaların ardından, mezuniyet törenine geçildi. Okul birincisi Bünyamin Mumcu'ya, Okul Müdürü Nihat Koç tarafından plaket verildi. Ardından okul birincisi Bünyamin Mumcu, Türk bayrağını ve Final flamasını, önümüzdeki yıl 12. sınıfta okuyacak öğrencilere törenle teslim etti. Devir-teslim töreninin ardından 4 yıl boyunca Özel İlkadım Final Temel Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilere plaket verildi.

KEP ATTILAR

Mezuniyet belgelerini alan 9 sınıf, ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çektirdi. Belgelerini öğretmenlerinin elinden alan öğrenciler, çabalarının sonunda kazandıkları ödülün gururunu yaşadı. Salonu hınca hınç dolduran veliler ise çocuklarının başarısı nedeniyle duygu dolu anlar yaşarken, bu anı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektirdi. Müzik eğlencesinin ardından tören sona erdi.

Erdinç YILDIZ