Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen törenle Samsunspor ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Teknik Direktör İrfan Buz, Fanatik'ten Ömer Necati Albayrak'a yaptığı açıklamada, hedeflerinin Samsunspor'u hak ettiği yere çıkarmak olduğunu söyledi.

TARAFTAR İTİCİ GÜÇ OLACAK

En büyük güçlerinin Samsunspor'un büyük taratarı olacağını belirten İrfan Buz, Takımını bugüne kadar hiç yalnız bırakmamış, yaptıkları görsel şovlarla Türkiye'nin önde gelen takımlarının tribünlerine örnek olmuş bir taraftardan bahsediyoruz. Elbette onlar içeride, dışarıda her maçımızda bizim için itici güç olacak. Ben maçı yaşayan bir insanım. Bu nedenle Samsunspor taraftarıyla çok güzel bir ilişki içerisinde olacağız. Hepimizin ortak bir amacı var. O da Samsunspor'u hak ettiği yere çıkarmak'' diye konuştu.

ŞÜPHE DUYMADAN GELDİM

Türk futbolunun içerisinde bulunduğu durumun ortada olduğunu söyleyen Buz, ''Koca koca camialar batmanın eşiğindeyken Samsunspor'da böyle ciddi bir vizyonun ortaya konması Türk futbolu için de değerli. Camiasıyla, taraftarıyla, yönetimiyle, izlettiği futbolla örnek bir takım oluşturma düşüncesi içerisindeyiz. Buraya inanarak, en ufak bir şüphe bile duymadan geldim. Şehrin enerjisini kendi enerjimizle bir araya getirip ayağa kalkacağız'' ifadelerini kullandı.

YARIŞIRKEN YETİŞTİREN SAMSUNPOR HAYALİ

Teknik Direktör İrfan Buz, ''Samsunspor tarihine baktığınız zaman hem Türk futbolunu beslemiş hem de Samsunspor'un altın dönemlerinde ön plana çıkmış altyapı oyuncularının olduğunu görürsünüz. Şehrin çocuklarının değerini bilmek önemli. Projemiz içerisinde altyapıya dair de çalışmalarımız olacak. Yani yarışırken yetiştiren de bir Samsunspor hayalimiz var. Bunların hayal olarak kalmaması adına elimizden geleni yapacağız. Oyun kadar kulübün de gelişimine katkı vermek istiyoruz'' açıklamasında bulundu.

SÜPER LİG VİTRİNİNE HAZIRLAYACAĞIZ

Şans verdiği oyuncuların bugün ülke futbolunda önemli noktalarda olduğunu belirten, İrfan Buz, ''Aynı şekilde Samsunspor'a potansiyelli, kulübün geleceğine katkı sağlayabilecek oyuncular kazandıracağız, onları geliştirip Süper Lig vitrinine hazırlayacağız'' dedi.

AVRUPA'YA GELDİM

Takımın bulunduğu ligin önemsiz olduğunu vurgulayan Buz, ''Önemli olan kulübün vizyonu, hedefleri ve projeleri. Eğer bu saydıklarım sizinle uyuşuyorsa çok düşünmenize gerek yok. Hele de bu Samsunspor gibi büyük bir camia, Samsun gibi bir futbol şehri ise. Yüksel Yıldırım gibi iş hayatında çok başarılı biri, İsmail Uyanık gibi efsane bir başkan, Yücel Uyar gibi bir tecrübe, Mustafa Aztopal ve kulübün yapılanması. Yani Samsunspor'da bir hoca için saha içinde gerçekleştirmeyi planladığınız her şeyi yapabileceğiniz bir ortam var. Bu yüzden 2. Lig'e değil Avrupa'ya geldim diyebiliyorum.'

TAKVİYELERLE ŞAMPİYONLUĞU ELDE EDECEĞİZ

Buz, ''3 yıllık bir plan yaptık. Bu planın sonunda hedeflediğimiz yer Avrupa'ya gidecek bir Samsunspor oluşturabilmek. Bu elbette kolay olmayacak. Ancak buna inanan, bunun için bir vizyon ortaya koyan birliktelik oluştu. Yönetim ve teknik heyet olarak bu konuda sonuna kadar hemfikiriz ve inanıyoruz. Üçüncü kısım ise takım... Bu hedefe inanacak, armanın değerini bilecek, sahada Samsunspor için savaşacak bir oyuncu grubuna sahip olacağız. Homojenik bir takım kurma planımız var. Mevcut kadrodan kalacak oyuncular olacak, üst liglerden yapacağımız kaliteli takviyelerle de direkt şampiyonluğu elde edecek bir takıma sahip olacağız'' şeklinde konuştu.